понеділок, 25 січня 2021 11:39

Назвали вражаючий наслідок коронавірусу, який видно не відразу

Назвали вражаючий наслідок коронавірусу, який видно не відразу
Наслідком коронавірусу є депресія та безсоння. Фото: ukr.media

Утома, тривога, поганий апетит та безсоння - часті симптоми післякоронавірусної депресії. Це часте явище в умовах пандемії. Люди без причини зляться, сумують і смикаються без причин. Не можуть зосередитися на типових завданнях.

Як впоратися із цими станами пояснює Олексій Пушкар, психотерапевт із Одеси.

"Коронавірус залишає набагато більше слідів в організмі людини, ніж будь-хто думав. Новими є тривога, депресія та безсоння навіть через два місяці після хвороби. При цьому більшість людей не мали раніше збоїв із психікою. Інфекція діє на імунітет і той викликає психопатологічні порушення. Їх наслідки видні після виздоровлення", - розповідає фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка ситуація з коронавірусом в Україні після вихідних

Вірус навіть у випадку легкого перебігу може пошкодити центральну нервову систему і в людини можуть виникнути психози. Частіше їм піддаються жінки ніж чоловіки, хоч і рідше помирають від вірусу.

Чекати покращення не треба. Стан сам собою не проходить. Варто звернутися дл лікаря, який призначитьв антидепресанти й психотерапію. Кращий ефект дає поєднання індивідуальних занять та групових.

В одній з компаній, що займається доглядом за старими людьми та інвалідами, звільнили сім осіб, які не стали робити щеплення від Covid-19.

Вакцинація проводиться на добровільній основі, і це перший випадок звільнення працівників через відмову зробити щеплення від інфекції.

Зараз ви читаєте новину «Назвали вражаючий наслідок коронавірусу, який видно не відразу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі