середа, 09 грудня 2020 14:56

"Резерву місць у лікарнях нема. Ходимо по лезу" - експерт

"Резерву місць у лікарнях нема. Ходимо по лезу" - експерт
Під час березневого локдауну влада зупинила транспорт, але не продумала, як лікарям доїхати до місця роботи. Такі моменти важливо врахувати заздалегіть. Фото: Two Dreamers: Pexels

Карантин потрібен для розвантаження медичної системи, бо місць у лікарнях практично не залишилось. Його запроваджувати краще після Нового року. З економічної точки зору, тоді це буде менш болісним. Адже більшість українців і так матиме різдвяні канікули, відпустки.

Про це Gazeta.ua розповів Юрій Жигарєв, інфекціоніст.

"За моєю інформацією карантин запроваджуватимуть не до Нового року, а після. Адже в більшості почнуться різдвяні канікули, багато підприємств припиняють роботу. Люди кудись або поїдуть, або просто вдома залишаться і тому це буде не так болісно. Натомість перед Новим роком навпаки - робота кипить, якщо запроваджувати локдаун зараз - буде "боляче", - сказав Жигарєв.

Під час березневого локдауну влада зупинила транспорт, але не продумала, як лікарям доїхати до місця роботи. Такі моменти важливо врахувати заздалегідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін визначив дати локдауну - ЗМІ

"У нас зараз вільних місць по лікарнях плюс-мінус 1. Це означає, якщо поступає важкий хворий, то пацієнта з легшими симптомами виписують і на його місце кладуть нового. Резерву місць практично немає. Тобто це таке лезо. Ми по ньому йдемо зараз, якщо ще трохи буде підйом захворюваності - то все. Не буде куди госпіталізувати хворих. Щоб такого не було, треба робити все, щоб розвантажити лікарні. Ми втратили час. У нас було 5-7 місяців, щоб підготуватися до цієї ситуації. Щось притомне зробити за 3 тижні практично не можливо. Наприклад, щоб зробити кисневу станцію, або якийсь кисневий завод, треба мінімум -1,5 - 2 місяці", - додав інфекціоніст.

Зараз ви читаєте новину «"Резерву місць у лікарнях нема. Ходимо по лезу" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі