понеділок, 11 вересня 2023 18:49

П'ять продуктів на щодень, які зменшать біль при артриті

П'ять продуктів на щодень, які зменшать біль при артриті
Лікарі назвали продукти, які треба їсти щодня при артриті Фото: unimed

Запальні процеси артриту можна зменшити якщо ввести в раціон деякі продукти.

Протизапальна дієта може зіграти "значну" роль у зменшенні болю при артриті, пише Express.

"Хоча вони можуть і не вилікувати артрит, включення цих продуктів у ваш раціон потенційно може допомогти полегшити симптоми та покращити загальне здоров'я суглобів", — сказав лікар Суні Патель..

Є п'ять "найкращих" протизапальних продуктів, які допоможуть зменшити болі і набряки у суглобах при артриті.

Жирна риба

Багата жирними кислотами омега-3 риба, така як лосось, скумбрія, сардини та форель, може допомогти зменшити біль і скутість суглобів у людей з артритом, сказав лікар.

Доктор Патель рекомендував вживати щонайменше дві порції жирної риби на тиждень, причому кожна порція повинна становити від 85 до 120 грамів, щоб отримати "хорошу дозу" жирних кислот омега-3.

Куркума

Ця спеція відома сильними протизапальними та антиоксидантними властивостями, бо містить куркумін.

Всесвітня організація охорони здоров'я визначила, що від нуля до трьох міліграмів на кілограм ваги тіла є прийнятною добовою нормою куркуми.

Імбир

Незалежно від того, п'єте ви його з чаєм або додаєте в їжу, імбир має природні протизапальні властивості, які можуть допомогти полегшити біль при артриті.

Лікар рекомендував включати в свій щоденний раціон одну-дві чайні ложки свіжого імбиру або імбирного порошку.

Ягоди

Ягоди багаті антиоксидантами та протизапальними сполуками. Ці властивості можуть допомогти зменшити запалення та окислювальний процес в організмі.

Намагайтеся їсти хоча б одну чашку ягід на день як частину споживання фруктів. Це забезпечує хороше джерело антиоксидантів.

Зелень

Листова зелень, включаючи шпинат та капусту, є природними джерелами вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Вони допомагають боротися із запаленням. Тому лікар порадив включати порцію листової зелені в свій щоденний раціон у вигляді салатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Краще бути гладким, ніж худим" - японські вчені пояснили, чому з віком набирати вагу корисно

Хоча кількість кожного протизапального продукту, необхідного для отримання користі, може змінюватися залежно від індивідуальних факторів, таких як вік, стать, рівень активності та загальний раціон харчування, загальні рекомендації можуть дати результат, підсумував експерт.

Ревматоїдний артрит виникає втричі частіше в жінок, ніж чоловіків. В зоні ризику люди будь-якого віку, але найбільше 30–60-річні.

Причини появи недуги — стрес, ожиріння, порушення обміну речовин, спадковість, гормональні розлади чи вагітність. Хвороба проявляється ранковою скутістю в суглобах кистей. Людина не може стиснути руку в кулак протягом 30 хвилин і більше. Суглоби постійно болять, навколо них набрякає та червоніє шкіра.

Зараз ви читаєте новину «П'ять продуктів на щодень, які зменшать біль при артриті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі