субота, 15 червня 2024 22:15

Пізня вечеря: 5 продуктів для нічного перекусу

Пізня вечеря: 5 продуктів для нічного перекусу
Нічний перекус не шкодить фігурі з мигдалю та спаржі Фото: TutKnow.ru

Мигдалем, індичкою та спаржею можна сміливо перекушувати вночі без побоювань нашкодити фігурі. Це ще далеко не весь список.

Про нього пише Мedikforum.

Мигдаль багатий цінних вітаміном Е, жирними кислотами омега-3 та іншими корисними мікроелементами. Жирні компоненти мигдалю не відкладаються в жирові депо людського тіла.

М'ясо індички легко засвоюється і містить амінокислоту L-триптофан, яка бере участь в синтезі серотоніну. Тобто "гормон щастя" і допомагає при проблемах з нічним сном.

Зелена спаржа містить цінні пробіотики і стимулює роботу шлунково-кишкового тракту.

Також для нічних перекусів можна використовувати хумус. У цій страві на основі пюре з нуту немає компонентів, що підвищують холестерин, але зате багато цінного рослинного білка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заряд бадьорості на цілий день: розповіли правила сніданку

Грецький йогурт або звичайний кефір забезпечує хорошу роботу кишечника і тому теж входять в список продуктів, які можна їсти вночі, не боячись набрати вагу.

Авокадо містить розчинні волокна, які стимулюють роботу печінки, поліпшують травлення і допомагають тримати під контролем рівень холестерину. Дієтологи рекомендують не вживати за один раз відразу великий плід, досить і половини.

У Великій Британії вчені довели, що від застуди краще їсти шоколад, ніж пити ліки. У солодощах з какао знаходиться речовина, що допомагає позбутися кашлю. Дослідники презентували препарат для усунення кашлю. Секретним інгредієнтом є теобромін, який міститься в плодах какао і в шоколаді з них.

Зараз ви читаєте новину «Пізня вечеря: 5 продуктів для нічного перекусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі