вівторок, 07 вересня 2021 18:48

Пік захворюваності нової Covid-хвилі може тривати до трьох місяців - експерт

Пік захворюваності нової Covid-хвилі може тривати до трьох місяців - експерт
Пік захворюваності на коронавірус припаде у жовтні-листопаді. Фото: pixabay.com

Зростання кількості хворих в Україні почалося на початку серпня. У зв'язку з цим пік захворюваності може припасти на жовтень-листопад.

Можемо мати лише один місяць стабільного піка захворювань, але з огляду на попередні хвилі, це може тривати й два-три місяці, розповів Gazeta.ua голова Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики Федір Лапій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві перший університет повертається до дистанційного навчання

"Попри це, Україна краще готова до нової хвилі. Тому що досвід, який ми здобули від весни 2020 року, нікуди не подінеться, бо досить мало часу пройшло, щоб його забути. Ми навчилися забезпечувати інфекційний контроль, а це для нас важливо. Люди сьогодні мають багато інформації, виробили вже певну культуру носіння масок. Це робитиме ситуацію в Україні більш підготовленою до погіршення епідеміологічної ситуації".

Локдаун в Україні запроваджуватимуть, зважаючи на збільшення хворих на коронавірус. Можливо, це буде жовтень або листопад.

"Стосовно невакцинованих, то забезпечення некомфортних умов життя для цих людей зі сторони влади - це відома тактика, яка використовується багатьма країнами. Держава може вживати дії, направлені на примус вакцинації. Може надавати певні переваги тим, хто вакцинований", - додає Лапій.

За останню добу в Україні виявили 2197 нових хворих на коронавірус. З них дітей – 197, медпрацівників – 37.

Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстрували в Києві (304), Львівській (165), Харківській (163), Дніпропетровській (151) і Запорізькій (149) областях.

Зараз ви читаєте новину «Пік захворюваності нової Covid-хвилі може тривати до трьох місяців - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі