четвер, 26 листопада 2020 08:40

Перерахували продукти, які захищають організм від Covid-19

Перерахували продукти, які захищають організм від Covid-19
За словами вчених, вітамін D "критично важливий для імунної функції". Фото: Pixabay

Аби захиститися від Covid-19 вкрай важливо мати міцну імунну систему. Тому для поліпшення захисних властивостей організму, британська лікарка Гіта Мейкер-Кларк пропонує обов'язково додати у щоденний раціон деякі овочі та фрукти.

Про це пише видання Daily Express.

"Імунна система вимагає комплексу вітамінів та мінералів: A, C, D, E, B6 і B12, цинку, заліза, міді та селену", - перераховує лікарка головні необхідні нутрієнти.

Для профілактики коронавірусу важливо вживати зелені овочі, моркву, диню, а також гарбуз і солодку картоплю. У цих продуктах багато вітаміну А. Необхідний організму вітамін Е міститься у горіхах, шпинаті й соняшниковій олії, а вітамін С у брокколі, солодкому перці, брюссельській капусті та цитрусових.

А от потребу у вітамінові D експертка порадила поповнювати за допомогою капсул із аптеки, оскільки він міститься у небагатьох продуктах, але при цьому напрочуд важливий у боротьбі з Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили шокуючу правду про популярні дитячі каші: трійка найшкідливіших

Британські вчені дійшли висновку, що важкий перебіг захворювання коронавірусної інфекції і летальні випадки хвороби пов'язані з дефіцитом вітаміну D. За їх словами, він є основним фактором ризику зараження вірусом.

Зараз ви читаєте новину «Перерахували продукти, які захищають організм від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі