понеділок, 19 червня 2017 17:04

Перекошене обличчя та провисаюча стопа: як кондиціонер шкодить людині

Перекошене обличчя та провисаюча стопа: як кондиціонер шкодить людині
Як кондиціонер шкодить людині Фото: marv.livejournal.com

Кондиціонери не тільки рятують від спеки, а й шкодять здоров'ю. Вони викликають неврити - порушення функції того чи іншого органу.

Про це розповіла дільничний лікар Рита Гофман.

"Кондиціонер - неминуче зло. Потужний потік повітря, який направлено йде на певну частину тіла, може викликати конкретні захворювання. Наприклад, може провисати стопа, перекошуватися обличчя або порушуватися функція кінцівки. Через охолодженням часто виникає оперізуючий герпес", - пояснила медик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 тестів для перевірки стану здоров'я, які легко зробити вдома

Зараз у приміщеннях часто знаходиться застаріла техніка, яка приносить шкоди не менше, ніж користі. Наприклад, вентиляція працює тільки на охолодження або обігрів, але не має функцій зволоження і іонізації. Їх відсутність приводить до накопичення статичної електрики і до появи патологій повітроносних шляхів.

Іноді кондиціонер встановлюють не на тій висоті, на якій він повинен знаходитися, або для великих приміщень використовують кондиціонери, призначені для невеликих кімнат.

Профілактичну чистку кондиціонера необхідно проводити для внутрішнього і зовнішнього блоку кондиціонера одночасно. Фахівці рекомендують робити це мінімум два рази на рік — навесні і восені. Основні етапи цього процесу такі:

1. Промивання фільтра внутрішнього блоку кондиціонера. Робити це можна самостійно, під струменем теплої води. За необхідності процедура проводиться кожні 2-3 тижні.
2. Видалення пилу і бруду з повітряних фільтрів: вони працюють на електростатичному ефекті і найменші забруднення негативно впливають на продуктивність їх роботи.
3. Очищення теплообмінника та зовнішнього блоку спліт-системи.

Зараз ви читаєте новину «Перекошене обличчя та провисаюча стопа: як кондиціонер шкодить людині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі