субота, 10 лютого 2024 19:44

Пекельна суміш: які продукти не можна поєднувати

Пекельна суміш: які продукти не можна поєднувати
Несумісність продуктів: про них мають знати усі Фото: pinterest

Якщо надміру вживати деякі страви, це може загрожувати серйозними проблемами зі шлунком, серцево-судинною системою.

Є продукти, які окремо приносять користь. Але при спільному вживанні провокують здуття, розлад шлунка, підвищення рівня кислотності, пише healthday.

Що краще не поєднувати

Молоко з кислими фруктами, овочами. Спільне вживання багатих на клітковину продуктів з кислим смаком і молока викликає бродіння, підвищення кислотності в шлунку. "Пекельна" суміш – часник і редька з молоком. Розлад шлунка забезпечено, якщо є молочні продукти (молоко, кефір, ряжанку) з яблуком, смородиною.

Білки різних видів. Кожний різновид білка вимагає певного часу для перетравлення і засвоєння. Білок в молоці і білок в м'ясі передбачає роботу різних ферментів, які допомагають засвоїти їжу. Якщо їх змішати, то організму доведеться витрачати більше енергії.

Напої разом з твердою їжею. Шкідлива звичка регулярно вживати рідину під час їжі може спровокувати проблеми з травленням. Ферменти шлункового соку орієнтовані на перетравлення твердих речовин, якщо їх постійно розбавляти чаєм, соком, газованими і алкогольними напоями, то процес засвоєння поживних речовин буде порушений.

Гаряча їжа з холодними напоями. Поєднання продуктів з різною температурою не тільки псує зубну емаль, а й провокує розлад шлунка. Теплі і гарячі страви, які були приготовлені недавно, легко перетравлюються, процес засвоєння корисних елементів йде швидше. Холодні напої гальмують травлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як їжа та напої впливають на запах тіла. Від чого краще відмовитись

Фрукти з іншими стравами. Небезпека фруктів в тому, що вони створюють в шлунку кисле середовище. Але більшість фруктів дуже швидко перетравлюються, віддаючи організму вітаміни. Відходи потрапляють в кишечник і виводяться з калом. Якщо поєднати фрукти з іншими продуктами, то часу на перетравлення потрібно більше, фруктова кислота залишається в шлунку, роз'їдаючи слизові.

Напівфабрикати зі свіжими стравами. Таке поєднання ускладнює травний процес, шкодить засвоєнню корисних елементів.

Деякі хвороби дають про себе знати несподіваним чином. Зокрема, запахами. Причому вони не завжди неприємні.

Якщо ви виділяєте аромат фруктів, це теж привід сходити до поліклініки. Якщо від вас постійно пахне фруктами, перевірте діабет. При проблемах із печінкою з рота може пахнути часником або тухлими яйцями.

Зараз ви читаєте новину «Пекельна суміш: які продукти не можна поєднувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі