вівторок, 12 грудня 2017 05:28

Від стресу до серцевого нападу: що буде з тим, хто лінується чистити зуби

Від стресу до серцевого нападу: що буде з тим, хто лінується чистити зуби
Правильна гігієна рота здатна вберегти від стресу, інсульту та зберегти імунітет. Фото: ОкейДок

Про необхідність якісного догляду за зубами знають навіть школярі. Та дотримуються рекомендацій стоматолога не всі. Аби зберегти здоров'я ротової порожнини, варто знати наслідки, до яких призведе недбале ставлення до власних зубів.

Стрес. Науковці пов'язують стресові ситуації із захворюваннями ротової порожнини. Яка з двох проблем є первинною, поки невідомо. Проте гігієна рота однозначно здатна відволікти від переживань та зменшити нервовість, пише "Домашний очаг".

Цукровий діабет. При такому захворюванні недостатня увага до зубів може погіршити самопочуття. Через сухість у роті бактерії швидко розмножуються, і в результаті порушується регулювання рівня цукру в крові.

Серцевий напад. Ті ж бактерії, що посилюють активність у сухому роті, впливають на серцево-судинну систему. Вони сприяють утворенню так званих бляшок на поверхні судин. Через такі бляшки може статися напад або інсульт.

Хвороба Альцгеймера. До неї призводять проблеми не тільки із зубами, а й з усією порожниною рота. У результаті ймовірне порушення роботи мозку та когнітивні розлади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як очистити зуби від каменю в домашніх умовах

Проблеми з імунітетом. Коли між зубами та щокою забагато бактерій, починається процес роз'їдання тканини, що тримає зуби в яснах. При ковтанні ці бактерії послаблюють захист організму. Також науковці виявили схильність людей із занедбаною ротовою порожниною до остеопорозу - крихкості кісток.

Науковці визначили засіб, який протягом дня може замінити зубну пасту. Після їжі рот варто прополоскати молоком. Воно нейтралізує бактерії значно краще, ніж вода чи інша легкодоступна рідина.

Зараз ви читаєте новину «Від стресу до серцевого нападу: що буде з тим, хто лінується чистити зуби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі