Їжа може значно підвищити ризик виникнення інсульту.
Щоб уникнути цієї проблеми, потрібно виключити з раціону продукти, що підвищують кров'яний тиск. Особливо, якщо людина схильна до ризику інсульту, передає Express.co.uk.
"Високий кров'яний тиск і підвищений рівень холестерину є найбільшими факторами ризику інсульту та інфаркту. Кількість солі в раціоні особливо важлива в певних станів здоров'я та захворювань. Це відноситься і до інсульту - небезпечного для життя невідкладного стану, що виникає при припиненні кровопостачання частини мозку", - каже лікар і експерт у сфері здоров'я Сара Джарвіс.
Потрібно уникати продуктів з високим вмістом солі.
"Надлишок рідини тисне на стінки ваших артерій, які несуть кров від вашого серця по всьому тілу і призводить до підвищення артеріального тиску. А воно може привести до закупорки артерій, які постачають кров у наш мозок - іншими словами, до інсульту", - дохідливо пояснила експерт", - зазначила вона.
Оброблені та копчені продукти, такі як салямі, копчена риба, делікатеси та ковбаси, містять дуже багато солі. Сюди ж відносять солоні закуски, такі як чіпси та горіхи, нагадала вона.
"Більша частина солі, яку ми їмо, надходить з менш очевидних джерел - консервованих супів і тушкованих страв, підлив, соєвого соусу, кетчупів, приправ і солінь, піци, готових страв і навіть хліба", - зазначила вона і додала, що важливо вибирати продукти з низьким вмістом солі, щоб мінімалізувати ризик інсульту.
Добова норма вживання солі становить всього шість грамів.
Щоб знизити ризик інсульту доктор Джарвіс також радить регулярні фізичні вправи і підтримання ваги в нормальних межах. А ще важливо кинути палити.
Видимі ознаки інсульту
Обличчя може опуститися на одну сторону. Людина не може посміхатися, рот чи око можуть опуститися.
Не в змозі підняти обидві руки і утримувати їх у такому положенні через слабкість або оніміння однієї руки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому шкідливо відсипатись у вихідні. Дві причини
Мова може бути невиразною або спотвореною. Або людина взагалі не може говорити. Також можуть виникнути проблеми з розумінням того, що ви їй говорите.
Якщо є такі ознаки, то варто негайно викликати бригаду швидкої допомоги, оскільки втрата часу загрожує смертю для пацієнта.
Харчування впливає на весь організм – зокрема й на роботу серцево-судинної системи. Однією з причин артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту вважається саме незбалансований раціон. Надмірне споживання натрію сприяє підвищенню кров'яного тиску.
Коментарі