четвер, 16 листопада 2017 17:40

Офісна зарядка: як зняти біль зі спини, шиї та ніг

Офісна зарядка: як зняти біль зі спини, шиї та ніг
Через сидячий режим офісні працівники часто відчувають біль у спині, шиї та ногах. Фото: whitewatergroup.eu

Через сидячий режим офісні працівники часто відчувають біль у спині, шиї та ногах.

Швидка офісна зарядка допоможе з цим впоратися, повідомляє 24tv.ua.

Розтяжка. Найпростіша, але досить ефективна вправа на розтяжку - замок. Для цього з'єднайте руки за спиною в замок і зведіть лікті. Потім стуліть долоні і руками тягніться якомога вище, при цьому старайтеся максимально випрямити спину. Якщо протягом робочого дня ви будете періодично робити кілька таких вправ, то зможете розслабити спину і розтягнути плечові суглоби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 корисних властивостей ранкової зарядки

Нахили. Для цієї вправи потрібно встати, поставити ноги на ширину плечей, руки опустити. Потім розслабити шию так, щоб вона провисла. Тепер робіть так: нахиліться вперед, щоб руки торкалися ніг, а верхня частина тіла залишалася максимально розслабленою. Потім повільно повертайся у вихідне положення. Вправу повторіть 8-10 разів.

Розминка шиї. Офісні працівники обв'язково мають розминати шию, щоб розслабити її м'язи, і тим самим запобігти головному болю. Великий плюс у тому, що вправи для шиї можна виконувати як стоячи, так і сидячи. Спочатку по 10 разів підніміть голову вгору, а потім нахиліть вниз, а потім по черзі по 10 разів повертайте голову до правого, а потім до лівого плеча.

Фізична активність допомагає зміцнювати імунітет. Проте під час хвороби не завжди можна тренуватися. Одні недуги спорт вилікує, інші — загострить.

Зараз ви читаєте новину «Офісна зарядка: як зняти біль зі спини, шиї та ніг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі