вівторок, 30 жовтня 2018 23:28

Нічний перекус: 5 продуктів, які небезпечно їсти перед сном

Нічний перекус: 5 продуктів, які небезпечно їсти перед сном
Перекус фруктами заважає заснути Фото: Cxid.info

Навіть звичайний нічний перекус може добряче нашкодити не тільки фігурі, а всьому самопочуттю. Шлунок замість відпочинку вночі, буде працювати і перетравлювати їжу. Є кілька страв та напоїв, яких краще до ранку уникати.

Про це передає 4mama.

1. Алкоголь перед сном викликає занепокоєння, сон стає більш переривчастим. Тоді вранці виникнуть темні кола під очима, нездоровий колір обличчя і втома протягом дня.

2. Фрукти містять багато цукру, який швидко підвищує рівень глюкози у крові, відповідно, дає багато енергії. Тож буде важко заснути

Особливо важливо уникати яблук, груш, бананів, вишень, слив, винограду та кавунів.

3. Солодощі та чіпси через високу калорійність дають чималу порцію енергії, яка теж заважатиме спати.

4. Овочі, зокрема, кольорова капуста, китайська капуста, шпинат та помідори містять нерозчинні волокна, тож вони на тривалий час залишаються у кишечнику. А це може викликати метеоризм, що заважатиме спати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кетчуп вбиває: назвали 5 переконливих доказів

5. Газована вода і напої спричиняють булькання та дискомфорт у шлунку.

6. Червоне м'ясо довго перетравлюється, викликаючи відчуття важкості. Тож його краще вживати хоча б за 4 години до сну.

7. Макарони містять багато вуглеводів, які під час сну перетворюються у жир. Тож і фігура постраждає і шлунокне відпочине.

Експерти назвали 5 вітамінів і мінералів, які прискорюють схуднення.

Вітамін B12. Регулярний прийом добавок з цим вітаміном підвищує рівень енергії і прискорює метаболізм, що сприяє втраті зайвої ваги. Цей вітамін також сприяє нормальному функціонуванню мозку і нервової системи, що важливо для м'язового зростання.

Зараз ви читаєте новину «Нічний перекус: 5 продуктів, які небезпечно їсти перед сном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі