середа, 30 вересня 2020 10:23

Назвали золоті правила оздоровлення грязями

Назвали золоті правила оздоровлення грязями
Лікування грязями починають вранці. Фото: sanatoriy-tanger.ru

30 вересня проводять День грязелікування. Використання цієї речовини в лікувальних і косметичних цілях почали ще єгиптяни, коли мастилися мулом з Нілу.

Грязелікування є ефективним засобом профілактики та зміцнення імунітету. Наукова назва лікувальних грязей – пелоїди. Вони утворилися в результаті тривалих біологічних та геологічних процесів і мають різний склад мінеральних солей, органічних речовин і мікроелементів.

Лікування грязями знімає запалення, стимулює обмінні процеси, прискорює загоєння ран і зрощення кісток після переломів, покращує рухливість суглобів, розм`якшує рубці, має протимікробний і антибіотичний ефект. Пелоїди здійснюють комплексний вплив на організм. Грязьові аплікації помітно покращують стан шкіри і стимулюють ріст волосся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спрага та головний біль: назвали ознаки надмірного вживання солі

Правила користування грязями:

1. Не можна поєднувати в один день грязелікування і сонячні ванни.

2. Починати варто з коротких процедур, не більше 20 хвилин, щоб зрозуміти реакцію організму. Не мастити все тіло, краще зробити кілька аплікацій на проблемні ділянки. При перших симптомах алергії або погіршенні самопочуття одразу змивайте грязі.

3. Ідеальний час для процедур – ранок. Через 1 год. після сніданку прийміть прохолодний душ без мила та мочалок. І після цього можете займатися грязелікуванням.

4. Якщо не виникло ніяких негативних наслідків після першої процедури, можете продовжити лікування, але не частіше 2-3 разів на тиждень.

5. Протипоказання до грязелікування: вагітність, загострення хронічних хвороб, онкоутворення, захворювання крові, цироз печінки, порушення серцево-судинної діяльності, астма в період загострення.

Імунна система - це перша лінія захисту організму від хвороботворних агентів, таких як віруси, бактерії та грибки. Імунітет їх знешкоджує та запобігає проникненню в клітини, а також бореться із захворюваннями, які спричиняють зміни в організмі, як неконтрольований ріст клітин.

Тренер з особистого розвитку Люк Коутіньо розповів про кілька простих способів зміцнити імунітет.

Зараз ви читаєте новину «Назвали золоті правила оздоровлення грязями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі