четвер, 06 травня 2021 11:05

Назвали замасковані симптоми серцевого нападу

Назвали замасковані симптоми серцевого нападу
Серцевий напад маскується під грип . Фото: med.oboz.ua

"Тихі" серцеві напади можуть маскуватися під грип або нетравлення шлунка.

Людина не підозрює справжню причину цих симптомів, поки на скануванні або тесті не з'являться натяки на пошкодження. Але до них доходять не всіх. Зазвичай, живуть далі поки не станеться справжній напад, який може стати смертельним.

На Міжнародній конференції з інсульту Американської асоціації інсультів у квітні представили дослідження. Воно показало, що безсимптомні серцеві напади збільшують ризик інсульту у людини, але не в такій мірі, як симптоматичні серцеві напади.

Дослідники проаналізували дані 4200 учасників дослідження здоров'я серцево-судинної системи, які були старше 65 років. Їх перевіряли на ризик інсульту протягом 10 років. Дослідники змогли порівняти людей, у яких не було доказів тихого серцевого нападу або класичного серцевого нападу, з тими, у кого був один з них.

Наявність тихого серцевого нападу незалежно один від одного збільшує ризик ішемічного інсульту на 45% в довгостроковій перспективі, тоді як наявність відкритого серцевого нападу збільшує довгостроковий ризик людини на 60%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається з мозком через недосипання: дослідження

"Ми виявили, що тихі серцеві напади, які залишаються непоміченими і які вже пов'язані з аритмією і підвищеним ризиком цих класичних серцевих нападів, що руйнують грудну клітку, також пов'язані з інсультом. Це були інсульти недрібних судин, що в кінцевому підсумку означає, що вони виглядають як емболіческіе інсульти. ООНІ, швидше за все, виходили від серця", - пояснив Олександр Мерклер, доцент неврології в Weill Cornell Medicine в Нью-Йорку.

Гірчиця – одна з найпопулярніших приправ у світі. І одна з найгостріших. Вона не лише надає пікантного смаку м'ясним стравам та салатам, але й надзвичайно благотворно діє на організм людини (звісно ж, якщо немає протипоказань).

Чим саме корисна гірчиця і кому варто включити її до раціону, далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «Назвали замасковані симптоми серцевого нападу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі