Вживання червоного м'яса може спровокувати розвиток раку. У процесі приготування цього продукту за високих температур формуються канцерогени, а саме - гетероциклічні ароматичні аміни та поліароматичні вуглеводні.
Перероблене червоне м'ясо також є джерелом N-нітрозоз'єднань, які можуть мати канцерогенний потенціал, дослідили експерти Всесвітнього фонду з вивчення раку. Останні також присутні в тютюновому димі.
"Низка досліджень встановила позитивну кореляцію між високим рівнем споживання червоного м'яса та ризиком розвитку колоректального раку", - йдеться в повідомленні.
Фахівці також з'ясували, що захистити організм від розвитку колоректального раку можуть молочні продукти. Через наявність у них кальцію, лактоферину, вітаміну D і різного роду бактерій, які продукують молочну кислоту. А казеїн і лактоза, що містяться в молоці, збільшують біодоступність кальцію.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три види овочів, які заважають схуднути
Окрім того, що лайм є добавкою до коктейлів, салатів та супів, він також бореться з раннім старінням і допомагає уникнути застуд та інфекцій. Цей різновид цитрусових дає організму антиоксидантний захист.
Коментарі
2