пʼятниця, 07 травня 2021 15:20

Назвали продукт, вживання якого може спровокувати рак

Вживання червоного м'яса може спровокувати розвиток раку. У процесі приготування цього продукту за високих температур формуються канцерогени, а саме - гетероциклічні ароматичні аміни та поліароматичні вуглеводні.

Перероблене червоне м'ясо також є джерелом N-нітрозоз'єднань, які можуть мати канцерогенний потенціал, дослідили експерти Всесвітнього фонду з вивчення раку. Останні також присутні в тютюновому димі.

"Низка досліджень встановила позитивну кореляцію між високим рівнем споживання червоного м'яса та ризиком розвитку колоректального раку", - йдеться в повідомленні.

Автор: wcrf.org
 

Фахівці також з'ясували, що захистити організм від розвитку колоректального раку можуть молочні продукти. Через наявність у них кальцію, лактоферину, вітаміну D і різного роду бактерій, які продукують молочну кислоту. А казеїн і лактоза, що містяться в молоці, збільшують біодоступність кальцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три види овочів, які заважають схуднути

Окрім того, що лайм є добавкою до коктейлів, салатів та супів, він також бореться з раннім старінням і допомагає уникнути застуд та інфекцій. Цей різновид цитрусових дає організму антиоксидантний захист.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукт, вживання якого може спровокувати рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі