четвер, 30 листопада 2017 11:46

Назвали області, де українці найбільше підписали декларації з сімейними лікарями

Назвали області, де українці найбільше підписали декларації з сімейними лікарями
Декларації з сімейними лікарями підписують за 15 хвилин Фото: prm.ua

11556 українців підписали декларації з сімейними лікарями. Найбільше це зробили в медичних установах Донецької, Харківської та Полтавської областей.

Реєстрація відбувалася за допомогою сервісу Helsi.me. Процедура займає до 15 хв.

Найзатребуванішим сімейним лікарем стала Тетяна Іванівна Карпович, смт Чорнухи Полтавської області, з Чорнухинського районного центру первинної медико-санітарної допомоги. З початку приписної кампанії з нею підписали декларації 522 пацієнти.

"До нас приходять обізнані пацієнти, які розуміють, як важлива турбота про здоров'я. І я щиро рада, що таких людей багато. Реєструватися приходять пацієнти різного віку - від 35 і до 90, і я нікому не відмовляю", - коментує Тетяна Іванівна.

У центрі сподіваються, що новий принцип фінансування працюватиме і це сприятиме поліпшенню якості медпослуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ пояснили, що буде з тими українцями, які не підпишуть договір із терапевтом

Станом на 30 листопада до Національної системи eHealth приєдналося 654 медичних установ з усіх областей України, 3318 сімейних лікарів і 11556 пацієнт.

2019-го фінансування первинної медико-санітарної допомоги повністю перейде на оплату за принципом "гроші за пацієнтом".

Сервіс Helsi.me – це сервіс запису до лікарів та безпечного зберігання медичних даних. Пацієнтам Сервіс дозволяє швидко та зручно записуватися на прийом до лікаря. Лікарням – приймати участь у реформі МОЗ та впорядкувати роботу клініки. Сервіс Helsi працює в 224 амбулаторіях та 59 поліклініках України та забезпечує запис до понад 4000 лікарів.

Зараз ви читаєте новину «Назвали області, де українці найбільше підписали декларації з сімейними лікарями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі