вівторок, 26 березня 2024 09:52

Назвали найкращий час для вживання фруктів

Назвали найкращий час для вживання фруктів
Експерти сказали, в який час доби їсти фрукти найкорисніше Фото: pinterest

Організм завжди потребує вживання корисних фруктів та овочів.

Але важливо знати, коли їх їсти найкорисніше і вони гарно засвоюються. Адже будь-які продукти мають найкращий час для вживання

Фрукти, наприклад, найкраще їсти у першій половині дня, пише pixelinform.

Причина в тому, що цукор, що міститься в них, забезпечує тіло енергією, яка використовується в різних процесах життєдіяльності, і відмінно засвоюється до вечора. Вночі, коли організму потрібен відпочинок, додаткова енергія не потрібна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що станеться з організмом, якщо їсти лише яблука

Більше того, приблизно після 18:00-19:00 обмін речовин сповільнюється. Це означає, що організм просто не встигає переробити цукор, що надійшов. В результаті ви можете зіткнутися з проблемами зі сном аж до безсоння, набряками та іншими неприємними наслідками.

Крім цього, висока ймовірність того, що клітковина теж не встигне переробитись до ночі і спокійний сон зміниться печією, здуттям та газоутворенням.

З настанням весни імунітет потрібно зміцнювати якомога краще. Адже організм виснажений протягом зими і рівень гемоглобіну суттєво знижується.

Якщо дефіцит заліза невеликий, у більшості випадків достатньо дотримуватися призначеної дієти. Додавайте до раціону продукти, які містять високий показник заліза. Їжте печінку яловичу, свинячу насамперед. Також додайте до раціону м'ясо великої рогатої худоби, птиці. Їжте рибу, яєчні жовтки, гречку, вівсяну кашу, кукурудзу, моркву, помідори, буряк, зелень та овочі зеленого кольору.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращий час для вживання фруктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі