понеділок, 08 лютого 2021 15:34

Назвали головні ризики для України через повільну вакцинацію

Назвали головні ризики для України через повільну вакцинацію

Повільна вакцинація в Україні може привести до певних загроз, зокрема недовіри та закритих кордонів.

Про це розповіла глава представництва ЮНІСЕФ Лотта Сільвандеру на форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді".

"Мені здається, що тут є декілька ризиків. По-перше, ми говорили про питання довіри. Якщо вакцинація не проводитиметься оперативно, люди помітять, що погана організація, розподіл не спрацьовує, то це вплине негативно на їхню довіру до кампанії, яку проводить уряд", - зауважила вона.

Сільвандеру зазначила, що щеплення має початись вже наступного тижня. Бо через цю проблему може виникнути недовіра й у сусідніх країнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського запевняють, що обов'язкової вакцинації не буде

"Тому що можуть бути побажання закрити кордони, особливо країни ЄС, які є сусідками України. Це впливатиме на торгівлю, на наукові обміни тощо... Ефект вакцини не триватиме завжди, і треба буде думати вже про 2-гу хвилю вакцинації", - додала вона.

Зеленський на форумі заявив, що для вакцинованих від коронавірусу громадян Україна зніматиме обмеження. Їх не буде також для тієї категорії людей, які перехворіли.

Зараз ви читаєте новину «Назвали головні ризики для України через повільну вакцинацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі