середа, 03 лютого 2021 11:45

Наступного року з'явиться нова вакцина проти мутованих штамів коронавірусу

Наступного року з'явиться нова вакцина проти мутованих штамів коронавірусу
Створення нових препаратів розпочнуть якнайшвидше. Фото: pixabay

Для боротьби з коронавірусом створять кілька нових мРНК-вакцин.

Заради цього свої роботи готові поєднати медичні компанії GlaxoSmithKline та CureVac, повідомляє пресслужба компанії CureVac.

Створення нових препаратів розпочнуть якнайшвидше. Готовими вони будуть 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тим, хто перехворів, потрібна менша доза Covid-вакцини - ЗМІ

За угодою на суму $180 млн GSK і CureVac вивчатимуть нові потенційні мРНК-вакцини, які зможуть вберегти від нових штамів коронавірусу. Це має захистити людей, які ще ніколи не робили вакцини та зміцнити імунітет тих, хто вакцинувався.

У майбутньому компанії планують дослідити ефективність мРНК-вакцин проти інших респіраторних вірусів. Планують працювати над потенційною мРНК-вакциною "першого покоління" CVnCoV від CureVac, яка зараз є на 2-му етапі досліджень. На її готовність сподіваються цього року — компанії планують випустити 100 млн доз.

Творці запевняють, що готовий препарат можна буде зберігати за температури +2...8°С, що полегшить логістику. Німецька фармацевтична компанія Bayer готова випускати потенційну мРНК-розробку CureVac навіть попри відсутність досвіду у виробництві вакцин.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель заявила, що вакцини проти коронавірусу можуть знадобитися на довгі роки. Адже є ймовірність, що щороку під новий штамп вірусу доведеться змінювати вакцину.

Зараз ви читаєте новину «Наступного року з'явиться нова вакцина проти мутованих штамів коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі