середа, 27 січня 2021 09:05

Найбільше забобон в українців - щодо здоров'я

  Індустрія здорового способу життя змінилася настільки, що вже не має стосунку ні до здоров’я, ні до життя взагалі - вважає Артем Албул
Індустрія здорового способу життя змінилася настільки, що вже не має стосунку ні до здоров’я, ні до життя взагалі - вважає Артем Албул

В Україні, як і в світі, поширено багато мракобісся - каже блогер Артем Албул, який веде Youtube-канал Клятий Раціоналіст. Найбільше забобон і мракобісся, за його словами, пов'язано з темою здоров'я.

"Найбільшої трансформації в поганий бік зазнала тема здорового способу життя. Дійсно науково обгрунтований здоровий спосіб життя - це переважно дуже нудні поради: харчуйтеся збалансовано, спіть достатньо, займайтеся фізичним навантаженням. Це здається нудним, недостатнім і малоефективним. Тому з'являються сайти, блоги, інстаграм-сторінки, які намагаються дати більш конкретні поради. Дуже часто ці поради суперечать здоровому глузду і науковим підходам до здорового способу життя. Зате вони виглядають привабливіше і здаються більш ефективними.

Найбанальніший приклад. Чомусь здоровий спосіб життя в інстаграмному світі донедавна дуже сильно асоціювався зі смузі і фрешами. Це чомусь вважається невід'ємною частиною здорового харчування. В той самий час фреш вбирає в себе більше поганого з фруктів, зокрема цукор, а при цьому він позбавлений найбільшої цінності фруктів – клітковини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще подавати правдиву інформацію, ніж викривати міфи - блогер Клятий Раціонаіст

Оскільки люди заводять свої сторінки про це, роблять це своєю основною тематикою, вони повинні певним чином дивувати, фантазувати, давати нові і нові підходи. Це змушує їх якщо не вигадувати самостійно, то вестися на якісь провокативні теми. Мені здається що індустрія здорового способу життя що у нас, що на заході, змінилася настільки, що вже не має стосунку ні до здоров'я, ні до життя взагалі. Іноді це абсолютно шкідливі поради, які можуть погіршити якість життя", - зазначає блогер.

Пандемії коронавірусу можна було б уникнути, якби Китай одразу повідомив світові про передачу вірусу від людини до людини Про це заявляють провідні тайванські медики в документальному фільмі про коронавірус "Спалах - вірус, який вразив світ".

У стрічці стверджується, що Китай знав про коронавірус задовго до того, як розповів світові. Автори відстежують походження вірусу, повертаючи глядачів до витоків пандемії, у результаті якої на сьогодні загинуло понад 2 млн людей. Про це пише британська Mirror.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше забобон в українців - щодо здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі