понеділок, 10 лютого 2020 08:03

На Коронавірус заразились 40 тис. осіб. Померли 908

На Коронавірус заразились 40 тис. осіб. Померли 908
На китайських територіях поза материковою частиною країни зафіксовано 64 підтверджених випадки захворювання новою пневмонією Фото: Известия

У Китаї на 18:00 за київським часом неділі кількість хворих на пневмонію, яку викликає тип коронавірусу, склала 40,171 тис. осіб.

У 908 випадках зафіксували смертельний результат, пише "ІНТЕРФАКС".

Кількість тих, що заразилися за останню добу, збільшилася в країні на 3,062 тис. Смертельних випадків - на 97 осіб. Із них в епіцентрі захворювання провінції Хубей померла 91 людина, дві - у провінції Аньхуей, по одній - у провінціях Хейлунцзян, Цзянсі, Хайнань, Ганьсу.

У лікарнях країни проходить курс лікування майже 36 тис. осіб, стан 6,5 тис. хворих оцінюється як важкий. У зв'язку з підозрою на наявність захворювання в медустановах країни спостерігаються майже 187,5 тис. людей, 3,3 тис. осіб одужали і виписані.

На китайських територіях поза материковою частиною країни зафіксовано 64 підтверджених випадки захворювання новою пневмонією: 36 - у Гонконзі при одному випадку летального результату, 10 - у Макао, 18 - на Тайвані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець заразився коронавірусом

На боротьбу з коронавірусів в Китаї виділено понад $ 10 млрд. Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус повідомив, що передова група співробітників організації вилетіла в Китай для надання допомоги китайським колегам у подоланні епідемії та виявленні джерела захворювання.

Влада Китаю виділить 71,85 млрд юанів, близько $10,26 млрд на боротьбу з коронавірусом. Кошти спрямують на те, щоб громадяни могли дозволити собі діагностику і лікування. Про це із посиланням на Міністерство фінансів Китаю повідомляє Reuters. "Кошти також спрямують на те, щоб зусилля кожного регіону, спрямовані на боротьбу з вірусом, не мали фінансових обмежень", - сказано в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «На Коронавірус заразились 40 тис. осіб. Померли 908». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі