середа, 28 березня 2018 09:20

Чоловікові вирізали гігантську пухлину
4

Кевіну Дейлі вирізали 13-кілограмову пухлину
Фото: dailymail.co.uk
Кевіну Дейлі вирізали 13-кілограмову пухлину
Кевіну Дейлі вирізали 13-кілограмову пухлину
Кевіну Дейлі вирізали 13-кілограмову пухлину

63-річному Кевіну Дейлі з американського міста Хобокен, штат Нью-Джерсі, вирізали 13 кг пухлину. Вона була розміром з пляжний м'яч і росла в організмі близько10 років.

Про це пише dailymail.co.uk.

Живіт виглядав, як у чоловіків, які часто п'ють алкогольПроте Кевін не вживав алкоголю. Щоб дізнатися в чому причина, він записався на сканування. Воно показало, що це ліпосаркома - рак черевної порожнини, який починається в жирових клітинах.

"Хоча ці пухлини великі і злоякісні, вони повільно ростуть і схильні не давати метастази", - сказав Хуліо Тейшейрі, хірург з лікарні Ленокс Хілл із Нью-Йорка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчинка народилася з ногами, повернутими в іншу сторону

Лікарі витратили на операцію 6 годин, щоб витягти це новоутворення одним шматком і не пошкодити органи черевної порожнини. Також довелося видалити одну з його нирок, тому що пухлина обернулася навколо неї.

Після цього Кевіну не потрібна хіміотерапія або опромінення, тому що це повільно зростаюча пухлина з невеликою схильністю до метастазування, але про всяк випадок він буде контролюватися МРТ.

Знайшли новий спосіб транспортування у ракові клітини паклітакселу. Він допоможе боротися із появою метастазів. Новий метод розробили американські медики Каліфорнійського університету.

У препарат, який використовується в хіміотерапії, ввели молекулу 123B9. Вона бореться з онкогеном, який сприяє утворенню метастазів. У клітинах ця молекула руйнує онкоген.

Зараз ви читаєте новину «Чоловікові вирізали гігантську пухлину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі