четвер, 21 травня 2020 10:04

Може статися із кожним: як врятуватися, коли схопило серце

  Як швидко вгамувати дискомфорт та біль у серці?
Як швидко вгамувати дискомфорт та біль у серці?

Майже кожен із нас відчував дискомфорт та біль у серці. Проте мало хто знає причину болю та як його вгамувати. Серйозні серцеві порушення не розвиваються миттєво. Спочатку вони дають про себе знати незначним болем, легким печінням у грудях, відчуттям тиску. До першого справжнього нападу можете відчувати нездужання кілька днів.

Як швидко вгамувати серцевий напад

Заспокойтесь. У спокійному стані серце споживає меншу кількість кисню. Так уникнете серйозних ускладнень, якщо раптом є пошкодження серцевого м'язу.

Припиніть навантаження, зупиніться, сядьте. Якщо ви перебуваєте в галасливому задушливому приміщенні - вийдіть на вулицю. Але тільки якщо вихід недалеко і не потрібно підніматися чи спускатися сходами.

Прийміть будь-який заспокійливий засіб, що є під рукою: Пустирник, Валеріана, Кардіовіол, Корвалол..

Поміркуйте над характером болю. Якщо є ознаки нападу стенокардії - тупий біль, що стискає і тисне за грудниною, то прийміть половину пігулки аспірину. Це наполовину знижує вірогідність тромбоутворення. Після - викликайте швидку допомогу. Перечікування нападу може призвести до розвитку інфаркту міокарда.

Якщо підозри на стенокардію немає - біль в грудях неінтенсивний, такий, що коле, посилюється при глибокому вдиху, поворотах, нахилах тулуба, віддаєь в спину - прийміть знеболювальні.

Коли варто негайно викликати швидку

Викликати лікарів потрібно, коли відчуваєте сильний біль довше 5-10 хв.

Крім того, варто звертати увагу на специфіку болю:

• супроводжується задишкою, труднощами з диханням.

• відлунює в ліве плече і руку.

• супроводжується холодним потом, запамороченням, загальною слабкістю.

• майже впевнені, що це серцевий напад. Стає панічно страшно.

Перераховані вище симптоми можуть вказувати на серйозні порушення. Наприклад, розвиток інфаркту, запальні захворювання серця (міокардит і перикардит), захворювання аорти або тромбоемболію легеневої артерії.

  "Кардіовіол" забезпечить надійну профілактику й лікування різних порушень серцево-судинної й центральної нервової систем
"Кардіовіол" забезпечить надійну профілактику й лікування різних порушень серцево-судинної й центральної нервової систем

Профілактика

Хорошою профілактикою від серцево-судинних недуг буде здоровий спосіб життя, відмова від шкідливих звичок та спеціальні лікарські препарати.

Але варто пам'ятати, що такі засоби бувають двох типів: ті, що містять фенобарбітал, та на основі натуральної рослинною сировини.

Фенобарбітал - психотропний препарат, який має легкий ефект снодійного. Більшість дипломованих фармакологів різних країн виступають проти нього, адже це легкий наркотик, що викликає залежність.

Препарати на рослинній основі забезпечать надійну профілактику й лікування різних порушень серцево-судинної й центральної нервової систем. Мають швидку дію та не шкідливі для здоров'я.

Найкращим та одним із найбільш популярних препаратів цієї групи є "Кардіовіол" фармацевтичної фабрики "Віола". Він має бути в аптечці кожного.

До складу "Кардіовіолу" входять лише натуральні компоненти - екстракти м'яти перцевої, корені валеріани, трави пустирника й плоди глоду. Речовини чудово взаємодіють один з одним, підвищуючи лікарський ефект. "Кардіовіол" заспокоює та зменшує тривожність, знімає спазми й нормалізує артеріальний тиск. Знижує напруження та дратівливість, покращує роботу серця. Крім того, забезпечить здоровий сон.

Перевагою "Кардіовіолу" є і його приваблива ціна. Він дешевший імпортних аналогів, але не поступається в якості.

Реклама лікарського засобу. Є протипоказання. Заявник: ПрАТ Фармацевтична фабрика "Віола". Реєстраційне посвідчення №UA/16005/01/01 від 23.05.2017. Перед застосуванням лікарського засобу обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та ознайомтеся з інструкцією.

 
Зараз ви читаєте новину «Може статися із кожним: як врятуватися, коли схопило серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі