четвер, 15 липня 2021 02:29

Moderna створить вакцини проти ВІЛУ та грипу за новітньою технологією

Moderna створить вакцини проти ВІЛУ та грипу за новітньою технологією
Модерна випробовує новітні вакцини. Фото: ТАСС

Американська фармацевтична компанія Moderna планує використати мРНК технологію, на якій основується розроблена вакцина проти Covid-19, для створення вакцин проти інших вірусів. Зокрема, ВІЛ.

"Для головного виконавчого директора Moderna Стефане Банселя вакцина від Covid – це лише початок. Він давно обіцяв, якщо технологія мРНК спрацює, це призведе до появи нової гігантської індустрії, здатної лікувати майже все: від хвороб серця до раку й рідкісних генетичних захворювань", - пише Bloomberg.

Зараз Moderna випробовує ліки для багатьох категорій захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масова вакцинація почнеться наприкінці липня

Тестуються або готуються до випробувань на людях нові вакцини проти 10-ти вірусів, у тому числі "бустерів" проти COVID-19, щеплень проти сезонного грипу, ВІЛ та інших.

Крім того, на нинішньому етапі розробляються вакцини від нових вірусів, таких як Nipah та Zika, а також більш відомих важких патогенних захворювань.

Covid-вакцина від компанії Moderna створена за просунутою технологією мРНК (матричної РНК) – молекули, яка містить інформацію про послідовність амінокислот в білку вірусу. Ця технологія продемонструвала найбільшу ефективність, щоби запобігти захворюванню, або полегшити його перебіг у вакцинованої людини.

Зараз ви читаєте новину «Moderna створить вакцини проти ВІЛУ та грипу за новітньою технологією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі