середа, 03 січня 2018 09:44

Медики розповіли, як висипатися кожен день

Медики розповіли, як висипатися кожен день
Медик радить лягати спати і прокидатися в один і той же час. Тоді буде дотримання режиму і якість сну значно збільшиться. Фото: joinfo

Навіть восьмигодинний сон не гарантує того, що ви будете почувати себе бадьорим і виспаним. Про це заявила лікар-сомнолог Кармел Харрінгтон з Сіднейського університету.

Експерт розповіла, як можна домогтися того, щоб щодня мати повноцінний здоровий сон.

Щоб позбутися постійного відчуття втоми, потрібно строго дотримуватися режиму сну. Багато людей нехтують цією порадою і, природно, страждають. Медик радить лягати спати і прокидатися в один і той же час. Тоді буде дотримання режиму і якість сну значно збільшиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спеціалісти з'ясували дозу спиртного для вдалого танцю

Харрінгтон пояснила, що в момент, коли людина бачить ранкове світло, в мозку припиняється вироблення мелатоніну, що регулює добові ритми, і саме на цій тимчасовій точці фіксується індивідуальний "біологічний годинник" людини.

При цьому сомнолог зазначила, що незначні відхилення від звичного розпорядку дня все ж можливі, однак вони не повинні перевищувати 60 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залежність від відеоігор хочуть визнати психічним розладом

Вчені з Національного інституту охорони здоров'я США з'ясували, що товстіти - корисно.

Жирові відкладення можуть дати допомогу організму.

Зараз ви читаєте новину «Медики розповіли, як висипатися кожен день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі