неділя, 14 березня 2021 23:28

Медики розкрили неймовірні властивості вершкового масла

Медики розкрили неймовірні властивості вершкового масла

Вершкове масло довгі роки вважалося шкідливим продуктом, проте його відсутність в меню негативно позначається на стані організму. Медики розкрили користь продукту, який дає міцне здоров'я.

Вершкове масло звинувачували в розвитку ожиріння і підвищенні холестерину в крові. По-перше, воно не таке жирне, як рекомендована всіма оливкова олія, а по-друге, продукт ще сприяє виведенню цього "поганого" холестерину, пише Ukrhealth.

За словами експертів, вершкове масло багате на Омега-3, Омега-6, а також на жиророзчинні вітаміни А, Е і D. Вони необхідні для здорового росту і стану волосся і нігтів, є колосальна користь для шкіри. Серцево-судинна система "буде вдячна" продукту за жирні кислоти, які забезпечують судинам еластичність і тонус. Корисним він буде і для шлунково-кишкового тракту, так як захищає кишечник від інфекцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики розкрили лікувальну властивість перцю чилі

Масло варто ввести в раціон і тому, що воно піднімає рівень серотоніну, покращує стан центральної нервової системи і роботу мозку. Лауринова кислота в його складі пригнічує розвиток патогенних грибків. Висока калорійність продукту заряджає організм енергією. Лікарі радять їсти не більше 30 грамів масла в день – тоді воно не викличе негативних наслідків.

Раніше спеціалісти назвали 4 напої, які продовжать довголіття.

Зараз ви читаєте новину «Медики розкрили неймовірні властивості вершкового масла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі