середа, 05 травня 2021 16:15

Медики пояснили, як швидко схуднути після 40 років

  Фізичні вправи і зменшення калорій допоможуть схуднути
Фізичні вправи і зменшення калорій допоможуть схуднути

Ризик зайвої ваги в середньому віці збільшується, цьому сприяє фізіологія. Повідомляє видання Times Now.

Багато людей починають гладшати між 30 і 40 роками. Ближче до середини життя, після 30 років, людський організм починає втрачати м'язову масу. За 10 років втрачається до 5% м'язів, які активно спалюють калорії. Утрачаючи м'язову масу, ми автоматично засвоюємо більше калорій.

Тим часом фізично людське тіло в середині життя зовсім не має потреби в такій кількості калорій. До того, йому потрібно ще менше ніж було. Це пов'язано з тим, що під час скорочення м'язової маси відбувається уповільнення метаболізму.

Старіння, збільшення жирової тканини — усе це впливає на те, як тіло переробляє глюкозу або цукор, що виділяється з їжі для енергії. Процеси такого перероблення також можуть сповільнюватися, призводячи до збільшення рівня цукру в крові, розвитку предіабету й діабету другого типу. Усе це підвищує ризик серцевих захворювань й інших небезпечних станів, зокрема сліпоти й ампутації.

Спеціалісти дають три універсальні рекомендації, як стати стрункішими в середньому віці:

- Займатися фізичними навантаженнями. Необхідний рух і силові вправи — усе, що розвиває й зміцнює м'язову тканину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені виявили в інжирі властивості, здатні замінити антибіотики

- Їсти багато білка. З віком цей елемент у їжі стає ще більш важливим, він допомагає запобігти швидкій втраті м'язів. Тілу потрібно від 1 г до 1,5 г білка на 1 кг ваги. Його варто розподілити на весь денний раціон, споживаючи не менше 20-25 г білка за сніданком.

- Зменшити споживання калорій. Навіть якщо ваша їжа є абсолютно здоровою, потрібно розуміти: споживання калорій не може бути таким самим, як у молодості, інакше зайва вага неминуча.

Спеціаліст із корекції харчової поведінки Варвара Зародіна розкрила спосіб перестати багато їсти.

Щоб схуднути, фахівциня радить виробити усвідомлене ставлення до того, що ми їмо. У цьому випадку допоможе щоденник харчування.

"Коли ви записуєте, що з'їли, оцінка критичніша", - сказала вона. Крім того, допоможе планування графіка їжі: що можна їсти на сніданок, обід і вечерю".

Зараз ви читаєте новину «Медики пояснили, як швидко схуднути після 40 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі