четвер, 30 серпня 2018 09:18

Лікування за кордоном: причини популярності медичного туризму

Лікування за кордоном: причини популярності медичного туризму
Під час пошуку клініки читайте відгуки, не вірте рекламі, поспілкуйтеся з колишніми пацієнтами, збирайте актуальну інформацію про клініки. Фото: УНН

Рекомендуємо дізнатися про плюси і мінуси лікування за кордоном у досвідченого в цій області лікаря. Тільки він може докладніше розповісти про підводні камені і переваги такої ініціативи, а також дати поради, чи варто думати про лікування за кордоном саме вам.

Не хочеться ставити під сумнів якість вітчизняної медицини і професіоналізм наших лікарів, однак заперечувати недоліки у цій сфері теж було б нерозумно.

Для низки пацієнтів медичний туризм здається більш прийнятним варіантом, ніж звернення до міської або обласної поліклініки. Чому? Через потенційны переваги лікування за кордоном, про які ми поговоримо докладніше.

Почати варто з того, що об'єктивно оцінювати лікування, як краще, теж не можна. Є і погані лікарні, і погані лікарі, і сумнівні організації, які наживаються на горі хворих людей.

Тому, якщо ви зважилися лікуватися не у своїй країні, уважно зважте всі "за і проти", подумайте про можливі труднощі, супутні перебуванню за кордоном, обов'язково дізнайтеся кілька думок фахівців про те, чи варто взагалі думати про поїздку за кордон і так далі. Знайдіть ту клініку, яка вам здасться оптимальним варіантом.

Можливо, варто знайти компанію, яка допоможе втілити вашу затію в життя. Уникайте відвертих посередників. Можливо, краще віддати перевагу тим, хто, за їхніми власними словами, просто допомагає у виборі іноземної клініки і надає консультаційні послуги, в тому числі на безоплатній основі. Наприклад, як Hospitalbooking.

Читайте відгуки, не вірте рекламі, поспілкуйтеся з колишніми пацієнтами, збирайте актуальну інформацію про клініки і самі - все це допоможе зробити усвідомлений вибір. Пам'ятайте, що хороше лікування можна отримати тільки в хорошій клініці, де працюють лікарі з позитивною репутацією. Саме по собі лікування за кордоном - це ще не гарантія високого сервісу.

Отже, які ж переваги є у лікування за кордоном в теорії?

Пацієнти хочуть отримати доступ до новітніх схемами лікування і препаратів, які з тієї чи іншої причини поки ще недоступні вітчизняній медицині. І передове обладнання може використовуватися на всіх етапах - аж до безпосереднього проведення операцій, в тому числі в ході лікування онкології. Така ж ситуація з діагностикою - не виключено, що в закордонній клініці вам зможуть поставити більш точний діагноз і визначити більш ефективне лікування.

Деякі клініки, особливо в "традиційних" для медичного туризму країнах, практикують малоінвазивні методики, сучасний підхід у променевій та інших видах терапії.

Ставлення до клієнтів у закордонних клініках теж може бути більш уважним, професійним. Звичайно, багато що залежить від того, яку клініку ви вибрали, але в цілому заклади репутацією практикують індивідуальний підхід до кожного пацієнта.

Зараз ви читаєте новину «Лікування за кордоном: причини популярності медичного туризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі