вівторок, 03 липня 2018 16:14

Лікарі порадили, як пережити різкі перепади температури

Лікарі порадили, як пережити різкі перепади температури
Перепади температури найнебезпечніші людям за 50 років Фото: radiosvoboda.org

Перепади температури небезпечні як для людей похилого віку, так і для молоді. Від сьогодні в Україну приходить потепління. Температура підніметься більш як на 10 градусів. Циклон відступить, і повернеться спека.

Від таких різких змін погоди починає боліти голова і "нити" серце. Найнебезпечнішы такі температурні "гойдалки" для тих, кому за 50. Тому лікарі радять мати менше фізичної активності і, за можливості, залишитися вдома, - пише Segodnya.

"На жаль, такі перепади погоди можуть спричинити проблеми з серцем, призвести до артеріальної гіпертензії. Можна не приходити в лікарню, а викликати лікаря додому в таких випадках. Пити більше води, залежно від фізичного навантаження", - розповіла терапевт Тетяна Анікєєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Землю накриють потужні магнітні бурі

Синоптики попереджають, що температура знову буде "стрибати" на 10-12 градусів.

Із вересня в Національній службі здоров'я України запрацює "гаряча лінія", за якою українці зможуть повідомити про неякісну меддопомогу на первинній ланці або про вимогу грошей за безоплатні послуги.

Зараз опрацьовують питання зворотного зв'язку щодо оцінки якості послуги. Його реалізовуватимуть поступово. Так, перша частина - з вересня у вигляді "гарячої лінії" НСЗУ, де кожен споживач послуг зможе залишити інформацію про неналежне обслуговування, відмову в отриманні послуги чи вимагання грошей.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі порадили, як пережити різкі перепади температури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі