пʼятниця, 18 вересня 2020 09:48

Лікарі назвали найкориснішу їжу для серця

Лікарі назвали найкориснішу їжу для серця
Риба із зеленню зміцнює серце. Фото: likar.center

Американська асоціація кардіологів визначила, що ж потрібно їсти, аби не мати проблем з серцево-судинною системою. Найкращий продукт для підтримки здоров'я серця – риба.

Про це пише Мedikforum.

"Ми рекомендуємо людям їсти рибу не рідше двох разів на тиждень", – сказала Аліса Х. Ліхтенштейн, старший науковий співробітник і директор відділу серцево-судинного харчування.

Кожна порція білої риби містить 21 грам білка. Риба також є хорошим джерелом жирних кислот омега-3, які зміцнюють здоров'я серця. За словами Ліхтенштейн, якщо ви хочете збільшити споживання омега-3, замініть у звичному рецепті білу рибу на скумбрію або лосось.

Риба не вимагає тривалого приготування, і є багато різних способів це зробити. Вона дуже гнучка, коли мовиться про методи приготування і поєднання з іншими інгредієнтами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 напоїв для спалювання жиру під час сну

Те, з яким гарніром ви їсте рибу також має неабияке значення. Найкраще з рибою поєднується свіжа зелень, особливо кінза.

Також варто її подавати з авокадо, цибулею, часником, ананасом та броколі.

Насіння та горіхи – джерело поживних речовин для людського організму. Дієтологи рекомендують щоденно вживати жменю горіхів та насіння, щоб побороти відчуття голоду між основними прийомами їжі.

Його можна їсти, як окрему закуску, або додавати у смузі, салати, десерти, тощо. Особливо потрібне насіння веганам та вегетаріанцям, оскільки воно є джерелом речовин, які вони не можуть отримати з іншої рослинної їжі.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі назвали найкориснішу їжу для серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі