понеділок, 30 листопада 2020 09:03

Лікар розповів, чому важливо збивати температуру 37ºС

Лікар розповів, чому важливо збивати температуру 37ºС
У корені невірна теза про те, що нібито при підвищеній температурі організм краще бореться з вірусами. Фото: pixabay.com

Необхідно знижувати підвищену температуру тіла будь-якого значення.

Про це заявив анестезіолог з Ізраїлю Борис Бриль, пише Оbozrevatel.

"Досі розповідають, що не потрібно знижувати температуру. Років 80 тому це вважалося правдою. Але немає жодного наукового доказу цієї теорії. Температуру 37 градусів треба відразу знижувати", – підкреслив він.

Неправильна теза про те, що нібито при підвищеній температурі організм краще бореться з вірусами. Бриль пояснив, що в гарячку організм запускає безліч непотрібних компенсаторних процесів, наприклад, звуження просвіту кровоносних судин.

За словами лікаря, твердження, що підвищену температуру треба терпіти, аби організм швидше впорався з хворобою, "абсолютно безграмотні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешевий безрецептурний препарат допомагає у боротьбі з Covid-19

Аби захиститися від Covid-19 важливо мати міцну імунну систему. Тому для поліпшення захисних властивостей організму, британська лікарка Гіта Мейкер-Кларк пропонує обов'язково додати у щоденний раціон деякі овочі та фрукти.

Зараз ви читаєте новину «Лікар розповів, чому важливо збивати температуру 37ºС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі