неділя, 17 вересня 2023 04:01

Кожен п'ятий, хто перехворів на COVID-19 безсимптомно, має корисний ген

Кожен п'ятий, хто перехворів на COVID-19 безсимптомно, має корисний ген
Виявили корисний ген у людей, які перехворіли на COVID-19 безсиптомно Фото: habr

З моменту спалаху смертельного коронавірусу понад три роки тому, майже сім мільйонів людей померли від COVID-19.

Після повторних вакцинацій, деякі люди не відчували жодних симптомів після зараження вірусом SARS-CoV-2 і несли відповідний ген, що може захищати від інфекцій. А це кожний п'ятий, пише ScienceAlert.

Дослідження провели у Каліфорнійському університеті Сан-Франциско.

Вони показали, що принаймні 20% інфекцій SARS-CoV-2 є безсимптомними.

"Більшість глобальних зусиль зосереджені на важкому перебігу хвороби COVID-19. Вивчення безсимптомної інфекції дає унікальну можливість розглянути ранні імунологічні ознаки, які сприяють швидкому очищенню вірусу", - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які щеплення треба зробити восени і хто в зоні ризику

Науковці аналізували генетичні дані 29 947 зареєстрованих донорів кісткового мозку. Хотіли визначити, чи може варіація HLA впливати на безсимптомну інфекцію SARS-CoV-2. З 1 428 невакцинованих донорів, які повідомили про позитивний тест на SARS-CoV-2, 136 заявили, що у них немає симптомів.

"Безсимптомні люди можуть дозволити нам визначити нові способи сприяння захисту від інфекції SARS-CoV-2", - каже біохімік Стефані Гра з Університету Ла Троб в Австралії.

З 1 липня на всій території України скасовується карантин. Він був запроваджений із метою запобігання поширенню коронавірусу SARS-CoV-2.

Всесвітня організація охорони здоров'я 5 травня скасувала статус пандемії.

Зараз ви читаєте новину «Кожен п'ятий, хто перехворів на COVID-19 безсимптомно, має корисний ген». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі