четвер, 07 травня 2020 12:27

Коронавірус дістався до Інституту раку

Коронавірус дістався до Інституту раку
В Інституті раку була хвора пацієнтка з коронавірусом. Фото: Національний інститут раку у Facebook

У пацієнтки Національного інституту раку виявили коронавірус.

Дізналися про інфекцію, коли жінку госпіталізували для проведення операції, розповів в. о. головного лікаря Національного інституту раку Богдан Борисюк, передають "Факти ICTV".

"Ми досить швидко зреагували. Пацієнтку перевели в 14-у інфекційну лікарню. На щастя, вона перебувала одна й у палаті, й у реанімації. Це були вихідні. Ми зупинили всі операції та швидко закрили й реанімацію, й відділення, щоб погасити спалах інфекції", – розповів Борисюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ планує посилити карантин в Києво-Печерському заповіднику

Згідно з інформацією, жінку із раком кишківника та метастазами в легенях госпіталізували в Інститут раку 27 квітня. Через два дні в неї почалися проблеми з диханням і її вирішили перевірити на коронавірус.

За словами Борисюка, для проведення ретельної дезінфекції у відділенні потрібно виписати всіх пацієнтів.

"Ми повинні виписати останнього пацієнта, потім 3–4 дні проводити дезінфекцію, санітарні роботи, відстежити й обстежити всіх контактних осіб, і тільки потім зможемо знову заповнювати відділення, але не раніше, ніж через тиждень", – повідомив він.

Тести на коронавірус в Інституті раку зараз проводять і для медпрацівників, і для пацієнтів. Позитивний результат виявили в одного з лікарів того ж відділення, де перебувала пацієнтка з Covid-19. За словами голови інституту, зараз вона вдома, хоча й без симптомів.

У Чернівецькій області від коронавірусу померли 4 лікарів. Усього на Буковині заразилися 330 медичних працівників.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус дістався до Інституту раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі