субота, 06 квітня 2019 15:36

Комаровський розкрив несподівану правду про вітамін С

Комаровський розкрив несподівану правду про вітамін С
Комаровський назвав чому не варто пити аскорбінову кислоту Фото: clutch.ua

Аскорбінова кислота або вітамін С насправді не зміцнює імунітет. Це міф ініціативних батьків, які для профілактики дають дітям аскорбінки. На цьому наголошує педіатр Євген Комаровський. Найкраще вживати свіжі, термічно необроблені овочі, фрукти, ягоди.

Насправді ж основне показання до лікувального застосування аскорбінової кислоти — цинга. Ніякої іншої лікувальної дії у вітаміну С немає. Це захворювання пов'язане з нестачею або відсутністю аскорбінової кислоти в організмі.

При дефіциті вітаміну С у людини розхитуються і випадають зуби, набухають і кровоточать ясна, повільно загоюються рани. У холодну пору при дефіциті в організмі заліза і білка, при інфекційних захворюваннях взагалі і при діареї зокрема організм потребує більше вітаміну C.

Дефіцит вітаміну С може супроводжуватися анемією. При ній бліда та суха шкіра, запаморочення, задишка під час фізичних вправ, прискорене серцебиття, ламкість нігтів, випадіння волосся, хворобливі виразки в ротовій порожнині, відчуття печіння на язику, тріщини в куточках рота, та втрата апетиту.

"Щоб вберегтися від дефіциту вітаміну С, варто використовувати не таблетки, а свіжі, термічно необроблені овочі, фрукти, ягоди. Імунітет зміцнюється не вітаміном С, а свіжим повітрям і руховою активністю. До теперішнього часу існує практика використання великих доз аскорбінової кислоти для лікування багатьох хвороб. Ефективність такого лікування не доведена", - наголошує лікар

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікування нежитю: як правильно шморгати носом

Вчені довели, що великі дози вітаміну С сприяють утворенню каменів у нирках.

Дитячий лікар Євген Комаровський розповів про шкоду аспірину для дітей.

"Виявилося, що зміни слизової оболонки шлунка і інші побічні ефекти ацетилсаліцилової кислоти (кровотечі, спазм бронхів) — це все квіточки. Про ягідки вперше заговорили в 1963 році, коли було описано дуже небезпечне захворювання, що проявляється тяжким ураженням головного мозку і печінки. Хвороба ця отримала назву синдром Рея", - пише лікар.

Зараз ви читаєте новину «Комаровський розкрив несподівану правду про вітамін С». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі