пʼятниця, 04 вересня 2020 13:09

Кількість хворих на Сovid-19 може потроїтись

Кількість хворих на Сovid-19 може потроїтись
В жовтні кількість хворих коронавірусом може бути 3,5-4 тис вдень. Фото:Pixabay

Кількість нових захворювань найближчим часом може збільшитися до 3,5-4 тис. на день, а в жовтні - до 6 тис.
До листопада хворих на Covid-19 буде до 280-330 тисяч. Про це розповів лікар-інфекціоніст Володимир Курпіта в OBOZREVATEL.
"Виходячи з тренду, у нас може бути 3,5-4 тисячі нових випадків на день. На середину жовтня ця кількість може дійти до 5-6 тисяч на день. Протягом жовтня можуть захворіти до 150 тисяч людей. Протягом вересня-жовтня може бути й 200 тисяч", – сказав лікар.
Курпіта прогнозує, що відсоток летальності буде такий самий - 2%. Але кількість померлих збільшиться, бо стане більше хворих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Думайте, чи буде кому вас рятувати" - у Києві рекордна кількість хворих медиків на Covid-19

Лікар-інфекціоніст каже, що в деяких регіонах може виникнути проблема з нестачею ліжок для лікування важкої форми коронавірусу. Тому можуть залучати інші відділення в лікарнях, окрім інфекційних.
Поки що загальний обсяг ліжкового фонду в Україні задовільний.


За останню добу в Україні виявили 2723 нових хворих на коронавірус. І це найбільша кількість від початку епідемії в країні. Загалом, станом на ранок 4 вересня, маємо 130 951 лабораторно підтверджений випадок Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Кількість хворих на Сovid-19 може потроїтись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі