неділя, 07 лютого 2021 02:57

Картопля виявилася небезпечною

Картопля виявилася небезпечною
Вчені вирішили з'ясувати, який вплив на кров'яний тиск надає вживання різних видів картоплі. Фото: Pixabay

Дієта є ключем до стабілізації кров'яного тиску. Лікарі закликають ставитися до вибору раціону вкрай відповідально.

Вчені вирішили з'ясувати, який вплив на кров'яний тиск надає вживання різних видів картоплі. У дослідженні фахівців з Гарвардської Медичної школи взяли участь понад 187 тис. чоловіків і жінок, пише "Країна здоров'я".

Виявилося, що картопля фрі або чіпси становлять найбільшу небезпеку для гіпертоніків. Вчені виявили, що ризик високого кров'яного тиску на 11% вище, якщо людина з'їдає більше чотирьох порцій цього виду картоплі в тиждень. Експерти пояснюють це високим вмістом олії і солі, хоча остаточні висновки робити не поспішають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені назвали напої, які можуть захистити від коронавірусу

Медики назвали продукти, які знімають стрес. Відзначається, що організму необхідні поживні речовини для нормальної роботи, особливо в стресові часи.

Зараз ви читаєте новину «Картопля виявилася небезпечною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі