пʼятниця, 21 травня 2021 09:26

Які продукти провокують сплески інсуліну

Автор: newsyou.info
  Морозиво відрізняється неймовірно високим вмістом цукру
Морозиво відрізняється неймовірно високим вмістом цукру

Продукти, які ми вживаємо, впливають на рівень цукру в крові, і деякі з них при активному поїданні можуть ненавмисно викликати розвиток резистентності до інсуліну або посилювати її.

Резистентність до інсуліну - гормону, який контролює використання глюкози для вироблення енергії, - означає, що клітини організму втратили чутливість до нього і перестали потрібним чином реагувати. Найчастіше така несприйнятливість є наслідком регулярних сплесків рівня інсуліну - організм до них просто звикає. Наслідком інсулінорезистентності стає те, що рівень цукру в крові перестає знижуватися у відповідь на викид інсуліну, і його постійно висока концентрація сприяє розвитку діабету 2 типу.

Лікар Шейла Дуган розповіла в інтерв'ю Express Health, що схильність до інсулінорезистентності посилюється, коли людина часто вживає в їжу деякі продукти. Найбільш небезпечними в цьому плані фахівець вважає ті, що підвищують ризик вісцерального (черевного) ожиріння.

"Невідповідна їжа може мати згубний вплив на вміст цукру в крові людини і викликати резистентність до інсуліну, ускладнюючи позбавлення від жиру на животі або сприяючи його нарощуванню. Вісцеральний жир та інсулінорезистентність тісно пов'язані", - зауважила експерт.
Доктор Дуган назвала чотири продукти, пристрасть до яких забезпечує схильність до накопичення жиру в області живота, сплесків рівнів інсуліну і цукру в крові. Вона зауважила, що "регулярне вживання цих продуктів протягом тривалого часу може призвести до збільшення жиру, запалення й інсулінорезистентності".

Морозиво - продукт, що вживається з настанням тепла і спеки особливо активно, відрізняється "неймовірно високим вмістом цукру". Спеціаліст констатує: багато людей за один раз можуть з'їдати велику кількість морозива, що провокує сплеск інсуліну як відповідну реакцію на підвищення рівня цукру в крові.

Гамбургери. За словами медика, поїднання "простих" вуглеводів (булка) і білка (котлета) також викликає зростання показників цукру та інсуліну в крові людини.

Печиво містить велику кількість цукру, рафінованого борошна і доданих жирів - все це робить його дуже калорійним і ризикованим з точки зору відкладання жиру на животі. Печиво не сприяє ситості, оскільки не підтримує стабільний рівень енергії і цукру в крові: з'ївши його, ви незабаром знову захочете їсти через сплески цукру та інсуліну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти, які спричиняють набряки шкіри

Фруктові соки. Лікар наголосила, що пити їх на регулярній основі шкідливо - фруктоза, що міститься в соках, може викликати інсулінорезистентність і сприяти збільшенню жиру на животі.

Про серйозні збої в роботі організму можуть говорити проблеми зі шкірою. Високий рівень цукру в крові відразу дає про себе знати, якщо уважно прислухатися до сигналів, які подає організм.

При ксерозі шкірна поверхня стає грубою і шорсткою на дотик. Особливо це помітно на ступнях і ліктях. Далі відбувається порушення бар'єрної функції, інфекція легко проникає в організм.

Ксероз є одним з характерних ознак розвитку цукрового діабету, відзначають медики. Це пояснюється тим, що підвищений рівень цукру в крові впливає на втрату рідини.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти провокують сплески інсуліну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі