понеділок, 15 лютого 2021 14:24

Винайшли метод ранньої діагностики раку серед курців

Винайшли метод ранньої діагностики раку серед курців
Наразі на КТ-сканування пацієнтів із підозрою на рак легенів направляють лише після рентгенівського сканування. Фото: pixabay.com

Сканування курців методом комп'ютерної томографії здатне в 70% випадків виявити у них початкові стадії раку легенів.

Результати масштабного дослідження британських лікарів у межах Національної служби охорони здоров'я дозволять раніше розпочати лікування хвороби, яка зазвичай розвивається непомітно, пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зможуть безкоштовно проходити діагностику раку

"Це значний прорив у лікуванні раку легень. Ми досі не мали способу його ранньої діагностики й визначення лікування для аж такої кількості людей, які на нього хворіють", — заявив керівник дослідження доктор Сем Джейнс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запустили сервіс з пошуку безкоштовних ліків для онкохворих

У клініці Університетського коледжу Лондона науковці провели КТ 12,1 тис. людям, які палять або кинули палити. У 180 з них виявили рак легень, при цьому 70% випадків зафіксовані на перших двох стадіях захворювання.

На КТ-сканування пацієнтів із підозрою на рак легенів направляють лише після рентгенівського сканування, на якому не завжди можна відрізнити ракову пухлину від інших патологій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Допоможе жінкам вижити" - розробили новий метод діагностики раку

Щороку майже в 300 тис. дітей до 19 років діагностують рак. В Україні такий діагноз отримують близько тисячі дітей до 17 років. Найпоширенішим недугом є лейкемія та рак головного мозку.

Зараз ви читаєте новину «Винайшли метод ранньої діагностики раку серед курців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі