середа, 14 грудня 2016 17:21

Хворим на серцеві захворювання слід харчуватись 7 разів на день - дієтолог

Хворим на серцеві захворювання слід харчуватись 7 разів на день - дієтолог
Фото: id.aliexpress.com

Людям, які потерпають від серцево-судинних недуг, варто харчуватися максимально часто, приймаючи невелику кількість їжі за раз. Така порада дієтолога, блогера Бориса Скачко.

"Для дорослої людини оптимально харчуватися від 4-ох разів на день для чоловіка та від 5-ти разів для жінки. Але з прицілом на кардіологію - оптимально - це 6-7 разів на день", - говорить дієтолог.

Під час харчування людям з хворобами серця рекомендують чергувати страви в залежності від вмісту білків, жирів та вуглеводів.

"Я коли закінчив університет, думав, що кухня в відділенні кардіології знущається над дідусями. Лежить пацієнт. А всім принесли нормальну порцію каші і картоплі, кілька котлет, а хворому сердечнику - плювок - маленьку ложечку кашки і котлетку. Але це було правильно. Бо перед цим за години дві йому приносили яйце, а через години дві після сніданку - давали склянку кефіру", - розповідає Скачко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атлети-одиночки частіше піддаються депресії - дослідження

Частий прийом їжі зменшує навантаження на серцево-судинну систему. Бо тоді кров, яка отримує поживні речовини внаслідок травлення, не надто густа, та легко перекачується шлуночками серця.

"Травна система навіть молодої людини не здатна при дворазовому харчуванні переробити їжу. Тоді 25% харчів - іде в унітаз. При триразовому харчуванні - 15%. і при цьому збільшується навантаження на серце", - каже дієтолог.

Зараз ви читаєте новину «Хворим на серцеві захворювання слід харчуватись 7 разів на день - дієтолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі