середа, 18 жовтня 2023 06:40

Гантелі замість тренажера: назвали підводні камені менопаузи

Гантелі замість тренажера: назвали підводні камені менопаузи
Менопауза легше проходить від позитивного настрою. Фото: medikom.ua

18 жовтня відзначають Всесвітній день менопаузи. Це незворотній процес у житті кожної жінки, якого багато хто боїться. Насправді, це новий етап, який дарує чимало можливостей. Наприклад, жінка вже може спокійно мати сексуальні хвязки без страху завагітніти. А ще уникатиме щомісячних болей живота та змін настрою.

У жінок дуже зв'язана гормональна та нервова система. Тому треба позитивно налаштуватися на зміни в організми і гормони поступово перебудуються.

Про менопаузу можна говорити, якщо з моменту останньої менструації пройшло більше двох років.

Є факти про менопаузу, які допоможуть краще до неї підготуватися:

1. Займатися спортом по-новому

Під час менопаузи, радикально змінюється гормональний фон і тіло. Тому систему звичних тренувань потрібно буде переглянути.

Щоб тримати себе в формі, робіть більше вправ з гантелями. Це не тільки допоможе схуднути вашої талії, але і зміцнить кісткову масу. Вона стає крихкою у жінок, коли вони старіють.

2. Сексуальність не зникає

Під час настання клімаксу жінки скаржаться на сухість в піхві і відсутність власного мастила, тому що рівень естрогену різко падає. Від цього секс може стати болючим. Це можна виправити купленими мастилами.

3. Статеві хвороби

Під час менопаузи багато жінок перестають використовувати будь-які засоби захисту, бо більше не можуть завагітніти. Сприйнятливість до захворювань, що передається статевим шляхом, збільшується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімакс: труднощі перехідного віку

4. Волосся тоншає

Волосяний покрив на голові і на тілі помітно порідшає. Організм тепер виробляє додатковий андроген. Це гормон, який грає важливу роль в чоловічої репродуктивної активності.

5. Проблеми зі сном

У цей період слід раніше лягати спати. Безсоння - типовий побічний ефект часто виникає через нічний потіння жінок. Нічний піт викликають прості припливи, які будять вас і роблять людей млявими.

Для відмінного самопочуття жінкам і чоловікам потрібно різний набір вітамінів і поживних речовин. Це потрібно враховувати при плануванні раціону.

Експерти назвали продукти, які мають бути у раціоні кожної жінки: Свіжі, заморожені, сезонні фрукти й овочі – як джерела вітамінів і антиоксидантів, що зміцнюють імунітет.

Зараз ви читаєте новину «Гантелі замість тренажера: назвали підводні камені менопаузи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі