субота, 18 травня 2019 18:29

Фруктові фреші підвищують ризик передчасної смерті

Фруктові фреші підвищують ризик передчасної смерті
Експерти радять їсти свіжі фрукти, а не робити з них напої. Фото: Рtzgovorit

Свіжовичавлені фруктові соки однаково шкідливі для здоров'я, як і солодкі напої, та підвищують ризик передчасної смерті.

Це пов'язано з тим, що у фрешах міститься приблизно така ж кількість калорій і цукру, як і в підсолоджених напоях. Про це йдеться в коментарі американських експертів опублікованому в JAMA Network Open.

"Фруктові соки все ще широко сприймаються як більш здоровий варіант, ніж підсолоджені напої... Хоча цукор в 100 відсотках фруктових соків має природне походження, після засвоєння він впливає на організм так само, як і доданий цукор", - наголосили експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог поділилася секретами легкого схуднення

Фахівці зазначили, що безпечна щоденна порція свіжого соку для дорослих становить 240 мілілітрів. Екперти радять їсти свіжі фрукти, а не робити з них напої.

Неправильне харчування є причиною кожної п'ятої смерті в світі. Щоденний раціон може бути шкідливішим за куріння і вбивати людину. Вчені переконують, що неправильне харчування, завдає шкоди серцю і викликає рак.

Зараз ви читаєте новину «Фруктові фреші підвищують ризик передчасної смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі