середа, 01 лютого 2017 14:49

Епідемія кору насувається до України з Румунії

Негайно вакцинувати українських дітей проти кору, від якого масово потерпають жителі Румунії, закликав педіатр Євген Комаровський.

Лікар виставив на сторінці у Facebook карту, де позначив країни, де у січні спостерігають епідемію.

Автор: Facebook.com
 

"Хочеться написати щось хороше, вибачте, не виходить. У Румунії епідемія кору. ЗМІ Румунії інформують про те, що кір зареєстрований у 34 округах країни, захворіло понад 2300 осіб, загинули 14", - написав Комаровський.

У ВООЗ та на сайті Міністерства охорони здоров'я Румунії про спалах захворювання не зазначають.

"24 січня інформація про спалах гепатиту Е в республіці Чад - 693 випадки, зокрема 11 з летальним результатом. 26 січня - в Саудівській Аравії 9 випадків Близькосхідного респіраторного синдрому, 2 закінчилися смертю. Про Румунію нічого" , - пише Комаровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кір викликає енцифаліт

Про епідемію кору, який слід чекати в Україні у перші місяці 2017 року повідомляли імунологи. З календарних причин. Бо спалах хвороби стається раз на 5-6 років і за розрахунками медиків, саме цієї зими слід чекати збільшення кількості хворих.

"На превеликий жаль, ми очікуємо, що до нас повернеться кір 2017 року. Усі зусилля, яких ми на сьогодні докладаємо, це зменшити наслідки. Мінімізувати кількість хворих, тяжких хворих, летальних наслідків. Зараз проводимо вакцинацію дітей. Але, на жаль, у нас дуже багато дорослих не вакцинованих проти кору", - сказав Федір Лапій, головний дитячий імунолог Києва.

Робити щеплення від кору імунологи рекомендують дітям і дорослим. Бо у старшому віці люди значно важче переносять захворювання, а батьки та бабусі з дідусями можуть заразити наймолодших.

Зараз ви читаєте новину «Епідемія кору насувається до України з Румунії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі