четвер, 19 січня 2017 16:29

Електронний датчик визначає, скільки тілу треба випити води

Електронний датчик визначає, скільки тілу треба випити води
Фото: royal.kz

Пояс з текстилю, який визначає, скільки води необхідно випити його власнику розробили науковці з політехніки у Лодзі. Пише rynekzdrowia.pl.

Цей пристрій дозволяє контролювати рівень води у організмі людей зрілого віку, дітей, а також тих, які активно займаються фітнесом.

"Наш організм посилає сигнал бажання. Але, на жаль, в багатьох випадках, ми на це не реагуємо. Це актуально для старших людей, які забувають попити і з роками забули, що потребують пити. Є багато людей, які перевантажені робою, а також молодих людей, які займаються спортивними вправами, бігають, але не думають про особливостях здоров'я та про те, як організм має бути оживлений та насичений водою", - розповідає доктор Магдалена Овчарек, доцент Інституту архітектури текстилів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вода у чистому вигляді організму не потрібна - дієтолог

Відсутність достатньої кількості рідини у організмі може проявлятися у вигляді головного болю, виснаження, неефективності діяльності.

"Недостатня кількість води може призвести до ослаблення м'язів та труднощів у функціонуванні різних внутрішніх органів - серця, нирок, систем кровообігу", - говорить Магдалена Овчарек.

Винахід науковців, який вони планують зробити старт-апом з можливістю розповсюджувати пояси з водомірами був презентований на міжнародному конкурсі "Європейська платформа інновації та технології EIT Health", а також на науковому конкурсі в Барселоні в Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Електронний датчик визначає, скільки тілу треба випити води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі