вівторок, 09 січня 2024 00:30

Дві пози сну, які призводять до появи нічних кошмарів

Дві пози сну, які призводять до появи нічних кошмарів
Назвали пози сну, які впливають на появу кошмарів під час сновидінь Фото: pinterest

Те, як ви спите, впливає на якість і тривалість сну.

А деякі пози схильні до появи кошмарів під час сну.

Люди, які сплять на лівому боці, більш схильні до кошмарів, ніж ті, хто спить на правому боці, пише Тom's Guide.

"Існує певна кількість досліджень, які свідчать про те, що сон на правому боці призводить до більш добрих сновидінь, на відміну від сну на лівому боці", - зазначає розшифровувач снів Тереза Ченг.

"Сон на лівому боці, однак, може бути пов'язаний з кошмарами, оскільки сон на лівому боці створює більше навантаження на серце. Коли є стрес, якість сну погіршується, і кошмари неодмінно слідують за ним", - додає вона.

Люди, які сплять на спині, також страждають від більшої кількості кошмарів, ніж ті, хто спить на животі.

Чи може викликати кошмари апное уві сні

Ченг вважає, що нічні кошмари під час сну на спині можуть бути пов'язані з тим, як положення під час сну впливає на наше дихання. Дослідження показали, що проблеми з диханням, такі як апное уві сні, загострюються під час сну на спині, що може призвести до поганих снів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість порад, які допоможуть навчитись прокидатися раніше

"Люди, які мають проблеми з нічним диханням, частіше переходять від глибокого до швидкого сну і бачать тривожні сновидіння. На сьогоднішній день немає достатньої кількості досліджень, щоб припустити, що положення під час сну може впливати на сновидіння, але є ґрунтовні дослідження, які свідчать про те, що проблеми з диханням спричиняють погану якість сну. При поганій якості сну зростає ймовірність кошмарів", - каже вона.

Чи можна спати без кошмарів

Якщо ви страждаєте від нічних кошмарів, зміна положення під час сну може вплинути на ваші сни, тому дослідниця радить поекспериментувати. Найкращий підхід - спати в позі, оптимальній для здорового дихання, і, ймовірно, на правому боці, що потенційно краще для сновидінь. Водночас сон на правому боці не найкращий, якщо ви страждаєте від печії.

Однак нічні кошмари залежать не лише від пози для сну. Важливу роль відіграє середовище, в якому ви спите, та режим сну.

Люди, які встають рано у будні і відсипають у вихідні, мають більший ризик ожиріння та інсульту.

У їх кишківнику міститься менше корисних бактерій і більше шкідливих, які збільшують цей ризик.

Зараз ви читаєте новину «Дві пози сну, які призводять до появи нічних кошмарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі