вівторок, 27 жовтня 2020 12:02

Дослідження коронавірусної вакцини показало обнадійливі результати

Дослідження коронавірусної вакцини показало обнадійливі результати
Розробники вакцини стверджують, що останні результати посилюють упевненість у тому, що майбутня вакцина AZD1222 виявиться безпечною і дієвою. Фото: Pixabay

Фармацевтична компанія AstraZeneca та Оксфордський університет, які працюють над вакциною від коронавірусу, заявили, що результати засвідчили схожу імунну відповідь на вакцину як у молодих пацієнтів, так і в людей похилого віку.

Дані про те, що люди похилого віку отримують імунну відповідь від вакцини, вселяють оптимізм, адже, оскільки імунна система слабшає з віком, старші люди найбільше ризикують померти від коронавірусу, повідомляє Reuters.

"Обнадійливо, що старші та молодші пацієнти показали однакові реакції імуногенності, а також що реактогенність була нижчою в літніх людей, в яких зазвичай перебіг захворювання на Covid-19 - важчий", - заявив представник AstraZeneca.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не має статусу розробниці вакцини проти Covid-19

Розробники вакцини стверджують, що останні результати посилюють упевненість у тому, що майбутня вакцина AZD1222 виявиться безпечною і дієвою.

Вакцинуватися від коронавірусу не зможе третина населення світу. Причиною цього є нездатність вакцини підтримувати холодовий ланцюг.

Зараз ви читаєте новину «Дослідження коронавірусної вакцини показало обнадійливі результати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі