пʼятниця, 19 липня 2019 14:12

Дівчинка без шиї: дитина хворію рідкісним синдромом
6

Фото: bigpicture.ru

В Афшин Камбер голова на плечах тримається незвичайним способом. У неї шия зігнута під кутом 90 градусів. Збоку здається, що шиї немає зовсім.

Цій 11-річній дівчинці й досі не встановили точний діагноз. Зараз вона живе з матір'ю Джамілан і старшим братом, Мохаммедом Якубом в Мітхо біля Пакистану. Батько в минулому році помер від раку, тому сім'я виживає на зарплату матері від допомоги іншим людям по господарству.

Вперше невідома хвороба почала проявлятися у 8 місяців, коли Афшин впала під час гри.

Лікарі вважають, що дівчинка страждає від м'язового розладу, що викликав сильне викривлення шийних хребців.

Кривошия може виникати через травми хребта або шийних м'язів. Це викликає м'язовий спазм, що призводить до викручування голови. Без лікування набрякають м'язи, а на нервові корінці дуже тиснуть. Від цього може виникнути дегенеративне захворювання хребта, при якому руйнуються міжхребцеві диски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна очолила антирейтинг

Їй важко їсти, ходити в туалет і навіть ходити. Афшин визвалася допомогти благодійниця, щоб оплатити операцію. Після обстеження медики повідомили, що дають лише 50% гарантії на успішний результат операції.

Через весілля брата дівчинки операцію відклали на місяць. Після цього спонсор перестала відповідати на їхні дзвінки, а у сім'ї немає грошей, щоб знову везти Афшин в лікарню. Протягом року дівчинка залишається вдома без медичної допомоги.

В американському штаті Огайо в клініці Клівленда народилася дівчинка з матки неживого донора. Її мати не мала цього органу, тому згодилася пересадити його від мертвого донора.

Мати дівчинки захотіла, щоб після кесаревого розтину лікарі видалили з її організму донорську матку.

Недавно в цій клініці пересадили п'ять маток: три трансплантації успішні. У решти 2 через згортання крові в донорської матці почалася інфекція.

Зараз ви читаєте новину «Дівчинка без шиї: дитина хворію рідкісним синдромом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі