четвер, 10 лютого 2022 05:55

Covid-19 впливає на серцево-судинну систему - дослідження

Covid-19 впливає на серцево-судинну систему - дослідження
Дослідили вплив Covid-19 на серце. Фото: Reuters

Перенесене захворювання Covid-19 збільшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Імовірність розвитку серцевої недостатності, ішемічної хвороби серця та інших подібних проблем дещо вища, ніж у людей, які не хворіли, пише журнал Nature.

Дослідники з Вашингтонського університету в Сент-Луїсі проаналізували дані більш ніж 11 млн людей.

Підвищений ризик спостерігався у людей, незалежно від ступеня тяжкості їхньої інфекції, хоча у тих, хто тяжко переніс хворобу, він був вищим, ніж у пацієнтів з легкою формою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні не вщухає: динаміка знову тривожна

У ході дослідження було виявлено, що захворювання коронавірусом найчастіше призводило до хвороб серця та фібриляції передсердь – коли людина страждає від прискореного серцебиття, яке може спричинити згортання крові.

"Ризики виявлялися незалежно від віку, раси, статі та інших факторів, включаючи ожиріння, гіпертонію, діабет, хронічні захворювання нирок та гіперліпідемію. А також у людей без будь-яких хвороб до впливу Covid-19", - пишуть дослідники.

Вони попередили, що уряди та системи охорони здоров'я у всьому світі мають бути готові до того, що пандемія може зробити значний внесок у збільшення тяжкості серцево-судинних захворювань.

У Європі за добовим приростом хвороби лідирують Німеччина, Росія, Італія, за добовою смертністю від коронавірусу – Росія, Італія, Іспанія. Україна – на шостому місці.

За весь час пандемії вилікувалися від недуги 320 844 662 особи. Померли 5782095 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Covid-19 впливає на серцево-судинну систему - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі