неділя, 02 червня 2024 22:00

Чому жінкам краще спати голяка: звичка, яка має стати нормою

Чому жінкам краще спати голяка: звичка, яка має стати нормою
Звичка спати голяка є дуже корисною для здоров'я Фото: pinterest

Спати оголеним - справа особистих уподобань.

У той час як деякі можуть відчувати себе некомфортно без піжами, інші залюбки стрибають у ліжко голяка, пише healthdigest.

Незалежно від вибору, дрімати оголеним має багато переваг. Серед дивовижних речей, які відбуваються, коли ви починаєте спати голяка, є той факт, що ця звичка допомагає вам набагато швидше поринути в сон.

Сон без одягу може підвищити близькість у стосунках. Контакт "шкіра до шкіри" може підвищити рівень окситоцину, що змусить вас почуватися більш прив'язаними до другої половинки. Спати оголеним також може допомогти вам почуватися впевненіше та щасливіше.

Говорячи про шкіру, на думку деяких експертів, існує кореляція між тим, наскільки здоровою може бути ваша шкіра, і сном голяка. Якщо ви думаєте про шкіру в нижній частині, ви частково праві. Коли ви не носите тісну нижню білизну чи піжаму, яка викликає тертя, ви даєте своїй шкірі простір для дихання. Це може запобігти дріжджовим інфекціям у жінок. Зменшення вологого та гарячого середовища, коли йдеться про ваші інтимні місця, може бути корисним для вашого здоров'я. Але сон оголеним може покращити загальне здоров'я шкіри й непрямим чином.

Спати голим, якість сну та здоров'я шкіри: зв'язок

Температура відіграє важливу роль, коли йдеться про те, наскільки добре ви спите. Ось чому ми прокидаємося, коли нам занадто тепло або занадто холодно. Спати голим може сприяти хорошому сну, знижуючи температуру тіла та допомагаючи вам охолонути. Ви також спатимете довше, коли ваше тіло перебуває в комфортно прохолодному стані.

Відповідно до дослідження 2018 року в Journal of Applied Physiology, учасники, які краще спали, мали краще загоєння ран і відновлення шкірного бар'єру, ніж ті, хто цього не зробив. Насправді, повноцінний сон може бути важливішим, ніж правильне харчування, коли йдеться про загоєння ран.

Хороший сон допомагає вашій імунній системі, що сприяє одужанню, пояснив експерт зі сну д-р Кліт Кушіда, невролог із медичного центру Стенфордського університету в Каліфорнії.

Якщо у вас такі шкірні захворювання, як акне, псоріаз та екзема, правильний сон стає ще важливішим. Для тих, хто має справу з прищами, достатній сон допомагає тримати під контролем вироблення шкірного сала, керуючи гормоном стресу кортизолом.

Чи означає це, що вам потрібно спати голим, щоб боротися зі шкірними захворюваннями та мати молоду, сяючу шкіру? Не обов'язково. Головне - добре відпочити. Для тих, кому вже зручно спати голим, тепер у вас є більше причин продовжувати цю звичку.

Для інших, хто хоче покращити здоров'я шкіри, але не бажає скидати всі шари перед сном, можна створити прохолодне середовище.

Через постійний стрес та нерви чимало українців зіткнулися із проблемою безсоння. Зокрема, добре спати оголеним.

Сон без одягу дозволяє уникнути перегріву тіла, який порушує вироблення гормону росту та мелатоніну. Природна температура тіла забезпечує найкраще відновлення шкіри.

Зараз ви читаєте новину «Чому жінкам краще спати голяка: звичка, яка має стати нормою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі