понеділок, 27 лютого 2017 20:45

Чому виникає післяродова депресія

Чому виникає післяродова депресія
Фото: yzdorov.ru

Післяпологова депресія є не рідкістю серед молодих матерів. У кожного причина її виникнення різна. Проте, так організм жінки показує, що він недоотримує уваги з боку оточуюих. До таких жінок треба ставитися з розумінням, тоді все минеться. Про це розповідає лікар-гінеколог Людмила Хомінець.

"Цей стан виникає на третій-четвертий день після пологів. В організмі починає вироблятися гормон — пролактин, для утворення молока. Він підтримує високий вміст естрогену — жіночого гормону, що відповідає за зміни настрою", — пояснює.

Провокуючим фактором є відсутність чоловіка, страх пологів і смерті під час них та нестабільна ситуація в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені назвали найшкідливіші фізичні вправи

Молоді жінки думають, що одразу після народження дитини вони відчують материнську любов. Таке трапляється не з усіма. Інколи зв'язок мати-дитя виникає за кілька днів. Тоді жінки налякані, розчаровані та почуваються винними.

"Якщо народила сама, без кесаревого розтину й ускладнень, то в неї одразу проявляється материнський інстинкт. Коли жінка достатньо відпочиває після пологів, має що їсти, має дах над головою, їй допомагають рідні— депресія не виникне", — каже Людмила Хомінець.

Зараз ви читаєте новину «Чому виникає післяродова депресія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі