середа, 22 травня 2019 09:01

Чому не можна вмиватися під душем

Чому не можна вмиватися під душем
Сила потоку води з душової лійки надто потужна для такої ніжної шкіри, як на обличчі. ФОТО: infoaging.org

Більшість людей приймає душ гарячою водою. Така не підходить для шкіри обличчя, яка є набагато ніжнішою за шкірний покрив тіла.

Усе тому, що гаряча вода вимиває шкірний жир, призначений для захисту епідермісу від пересихання. Як наслідок, шкіра обличчя починає лущитися й покриватися мікротріщинами. Чим більш гарячою є вода, тим більше вона пересушує і травмує, пише mnn.

Інша причина – надто сильний тиск, який чинять струмені води з душової лійки. Для більш щільного шкірного покриву тіла він є допустимим, тоді як на ніжній шкірі обличчя може лишити невидимі оку пошкодження.

Також шкодять шкірі обличчя мийні засоби, які люди зазвичай використовуються під час прийму душу. Це різноманітні шампуні, кондиціонери для волосся, гелі. Потрапляючи на обличчя, вони подразнюють шкіру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому небезпечно довго приймати ванну

Не можна вмиватися під душем і через надто тривалий контакт води зі шкірним покривом.

"Природні речовини, такі як кераміди, жирні кислоти й шкірний жир, допомагають підтримувати нормальну вологість шкіри. Проблема в тому, що вони розчинні у воді. Тож якщо ви приймаєте душ понад 10 хвилин, усі ці речовини можуть попросту змитися", – кажуть дерматологи.

Гаряча ванна шкодить при варикозі. Усе тому, що під впливом високих температур вени отримують надто велике навантаження. Через це шкідливими для хворих на варикоз є також сауна й навіть підлога з підігрівом. Не рекомендується людям з таким захворюванням і надто довго перебувати на сонці, зокрема не бажано засмагати.

Зараз ви читаєте новину «Чому не можна вмиватися під душем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі